ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Reagovanje opštine Pljevlja – Odluka direktorice DOO „Vodovod“ je na dobrobit preduzeća

Reagovanje opštine Pljevlja – Odluka direktorice DOO „Vodovod“ je na dobrobit preduzeća

Trenutna situacija u DOO ‘Vodovod’ nije od juče, već traje poslednjih deset godina. Aktuelno rukovodstvo ovog preduzeća je moralo da zna i da na vrijeme sagleda realnu situaciju. Imajući sve to u vidu, nije iznenađenje da su danas sindikati u ovom preduzeću nezadovoljni rukovodstvom. Čelnici DOO ‘Vodovod’ umjesto što prstom upiru u Opštinu Pljevlja, trebalo je da pred radnike i sve građane Pljevalja izađu sa jasnim rješenjem za već postojeću krizu, jer njihova mjesta traže i odgovornost. Kao iskusni ekonomista, bivša VD direktora DOO ‘Vodovod’ je trebalo da zna da preduzeću ne može biti bolje sve dok tri radnika nose jedan račun za vodu i sve dok troje zapolsenih očitava jedan vodomjer. Jasno je da preduzeću DOO ‘Vodovod’, gdje 72 odsto zaposlenih čini administracija, nikakva dokapitalizacija ne može pomoći, navodi se u reaoganju Opštine Pljevlja na ostavku Đondović.

Ističu da je od od 129 radnika zaposlenih u „Vodovodu“ u pogonu uposleno svega 36 radnika, odnosno samo 28 odsto, dok je ostatak zaposlen u administraciji.

Nije potrebno biti nikakav ekspert da bi shvatili da 36 radnika ne može da zaradi platu i za sebe i za glomaznu administraciju. Dokapitalizacija na koju se neutemeljeno pozivala bivša direktorica, nije nikakvo realno rješenje za preduzeće. Sve i da Opština ima sredstva i da na današnji dan izmiri svih tri miliona evra duga, za samo jedan mjesec DOO ‘Vodovod’ bi opet bio u minusu, tvrde u Opštini.

Podsjećaju da je Opština u proteklih šest mjeseci investirala u mehanizaciju „Vodovoda“ oko 370 hiljada eura, od čega je za kanal džet 265 hiljada, mini bager 65 hiljada, traktor 25 hiljada i oko 16 hiljada za ostale troškove što je više nego u proteklih deset godina zajedno.

U istom periodu, za nepunih šest mjeseci, DOO ‘Vodovod’ je izvršilo rekonstrukciju svega tri ulice u gradu koje je Opština uredno platila. Opština je sve radila da pomogne preduzeću. Vjerujemo da je odluka sad već bivše direktorice ispravna i na dobrobit preduzeća, a da će budući rukovodilac ovog preduzeća poslovanje DOO ‘Vodovod’ shvatiti ozbiljno i njime upravljati racionalno i domaćinski. Nelogično je i bilo da će DOO ‘Vodovod’ poslovati sa uspjehom kada je direktorica Đondović za svog zamjenika imenovala Mladena Dragaševića, kadra DPS-a, a dojučerašnjeg direktora DOO ‘Vodovod’, koji je kumovao sadašnjoj situaciji, navodi se u reagovanju Opštine Pljevlja.

Izvor-vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Konkurs za ucesnike Inzenjerske skole u Pljevljima

NVO “Korak sa naukom”KSAN poziva sve zainteresivane ucenike da se prijave na konkurs za besplatnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.