četvrtak , jun 4 2020
Početna / Vijesti / Sport / Regionalna liga za fudbalerke kreće sledeće godine

Regionalna liga za fudbalerke kreće sledeće godine

U četvrtak 12. decembra 2019. godine u Sarajevu okupili su se klubovi koji predstavljaju lidere ženskog fudbala u regionu i zajedno postigli dogovor za pokretanje pilot projekta – Regionalna lige za fudbalerke.

Inicijator projekta SFK Sarajevo 2000 u saradnji sa koordinatorom projekta Ružom Ilić i rukovodiocem projekta Tanjom Jakšić (UEFA consultantom) ugostili su u prostorijama Olimpijskog muzeja u Sarajevu rukovodioce klubova ŽFK Spartak iz Srbije, ŽNK Radomlje iz Slovenije, ŽFK Breznica iz Crne Gore i Ferencvaroš TC iz Mađarske.

Na sastanku je jednoglasno potvrđena potreba i želja svih inicijalnih učesnika da se zajedničkim snagama i ovakvim projektom unapredi ženski fudbal na Balkanu, a da klubovi lideri svojih zemalja koji budu dio ovog projekta treba da budu pokretači revolucije ženskog fudbala u regionu.

Pored jačanja ženskog fudbala kao grane sporta, ciljevi ovog projekta će biti edukacija sportistkinja kao i promocija sporta i fudbalerki kao zdravih uzora mladima.

Početak projekta je predviđen za jul 2020. godine.

 

izvor: pvinformer.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

NOVAK ĐOKOVIĆ

STAV ĐOKOVIĆA O KORONA VAKCINI IZAZVAO MNOGO PAŽNJE! Ne želi da ga niko PRIMORAVA na taj potez, pa govorio o CENZURI i velikom strahu tenisera!

Veliku pažnju je izazvao komentar najboljeg tenisera sveta oko koronvakcine. U lajvu sa još osam …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *