ponedeljak , avgust 10 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Rekonstrukcija TE u skladu sa zakonom

Rekonstrukcija TE u skladu sa zakonom

Komisija Agencije  za zaštitu prirode i životne  sredine utvrdila je da je Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za projekat ekološke rekonstrukcije Termoelektrane Pljevlja urađen u skladu sa Zakonom o procijeni uticaja na životnu sredinu, te da  sadrži sve definisane mjere za  sprečavanje, smanjenje ili uklanjanje negativnih uticaja projekta ba životnu aredinu, prenosi list Elektroprivreda.

Menadžer projekta Vladimir Šestović ističe da saglasnost Agencije podrazumijeva da će ekološka rekonstrukcija biti urađena uz upotrebu najsavremenijih dostupnih tehnologija koje propisuje direktiva EU za velika ložišta. To će, kako   je kazao, za posledicu imati očuvanje termoenergetike u Pljevljima i Crnoj Gori u narednim decenijama, odnosno dok postoje rezerve uglja.

-Ovo je krupan korak koji će uticati da u Crnoj Gori za nekoliko godina dobijemo prvu takozvanu  „zelenu“ termoelektranu na prostoru  Zapadnog Balkana“, istakao je Šestović.

 

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Maja Čabarkapa

Doktorand Maja Čabarkapa odbila stipendiju jer ne želi da učestvuje u režimskim pokušajima zatiranja srpskog naroda u CG

Pljevljanka Maja Čabarkapa, doktorand mikrobiologije na PMF-UCG, zatražila je od Ministarstva nauke Crne Gore raskid …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *