sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Reprogram usvojen, Komunalne usluge izlaze iz stečaja

Reprogram usvojen, Komunalne usluge izlaze iz stečaja

Nakon što je Uprava prihoda prihvatila plan reorganizacije DOO „Komunalne usluge“, ova firma, čij je osnivač Opština Pljevlja izašla je iz stečaja.

Stečajni upravnik DOO „Komunalne usluge“ Radojica Grba, kazao je da je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja donio je Plan reorganizacije u DOO „Komunalne usluge“ na pet godina.

Prihvatanjem Plana reorganizacije od najvećeg povjerioca DOO Komunalne usluge izlaze iz stečaja nakon što rješenje postane pravosnažno a to je nakon njegove objave u Službenom listu Crne Gore. Nakon obustave stečaja ovim preduzećem upravljaće menadžment sa 25 izvršilaca. Planom je predviđeno da se u petogodišnjem periodu izmire svi povjerioci, kazao je Grba za RTV Pljevlja.

Stečaj u DOO „Komunalne usluge“ uveden je 12. oktobra prošle, a u tom trenutku u firmi je bilo 48 zaposlenih, tokom stečaja psolove je obavljelo 28 radnika. Nakon toga resorni sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode opštine Pljevlja sačinio je Plan reorganizacije na pet godina u cilju ozdravljenja ovog preduzeća. Najveća potraživanja ima Poreska uprva, milion 428 hiljada evra , zaposleni 446 hiljada evra a ostalo su dobavljači.

Izvor: tvpljevlja.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.