nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Politika / Rezultati izbora pokazuju rast Demokrata, a pad DPS-a

Rezultati izbora pokazuju rast Demokrata, a pad DPS-a

Danas svako analizira kako mu odgovara. DPS je naročito uporan u izvrtanju činjenica, no one su neumoljive i govore u prilog njihove štete. Da bi javnosti, odnosno građanima bilo jasnije ko ima drastičan pad, a ko rast, služićemo se isključivo činjenicama.

Demokratska Crna Gora je u Prijestonici u odnosu na parlamentarne izbore porasla za 35%. Do 26. novembra Demokrate u cetinjskom parlamentu nijesu imale ni jednog odbornika, danas imamo pet. Dok je DPS na ovim izborima osvojio 16 mandata (45%) što je za tri mandata manje nego u prethodnom sazivu, kada su imali 19 mandata ili 51% podrške. Dakle, u Prijestonici smo vas spustili za čak 775 glasova ili 15%. U Mojkovcu bilježimo rast od čak 230%, što do sada nikome nije pošlo za rukom. Nakon ovih izbora imamo pet odborničkih mjesta što nas čini drugom po jačini strankom u tom gradu. U Tuzima smo postali parlamentarna snaga i sa 112 porasli na 368 glasova. Dok ste vi u Tuzima doživjeli pad za 764 glasa, odnosno 21%, čemu smo u dobrom dijelu upravo mi kumovali. Kada se sve sabere i oduzme, oni koji bilježe trend rasta smo mi, dok se broj vaših pristalica smanjuje iz izbornog ciklusa u izborni ciklus.

Mi smo politička snaga na čije se poslanike, funkcionere i odbornike nasrće vatrenim oružjem. Jedina smo snaga čiji se poslanici pokušavaju likvidirati, bez skrivanja. Na samom izbornom danu dostavili smo i tužilaštvu, ali i građanima na uvid kako se kradu izbori, kako su kupuju lične karte. Svjedoci smo da se čitav državni aparat uključio u borbu protiv nas i ostalih opozicionih snaga, i pored svega toga na Cetinju i u Tuzima ste na granici da budete opozicija. Dokaz vašeg pada su i primorske opštine, naročito Budva i Kotor gdje je vaša vlast bila zabetonirana. U Budvi smo vas spustili za čak 1377 glasova, što je 27% manje u procentima. U Kotoru, gdje ste takođe čvrsto držali vlast, Demokrate su sa osvojenih 1801 glasom bile predvodnik promjena. U Herceg Novom DPS je ostvario 900 glasova manje, odnosno zabilježio je pad od 15%. Demokrate su osvojile 3967 glasova, ostvarile rast od 80% i najviše doprijenele padu DPS-a u ovoj opštini.

Sve ovo je uvertira za ono što vas tek čeka na proljeće, kada dolaze loklani izbori u Podgorici i još 13 opština. Podsjećamo da je na prethodnim izborima razlika bila pet hiljada, a na poslednjim parlamentarnim čak osam hiljada, na današnji dan je preko deset hiljada, pa ste i sami svjesni da nema tih prijetnji, pritisaka i manipulacija koje vam mogu pomoći da taj broj nadoknadite. Sigurni smo da ovi rezultati pokazuju da oslobođenje Crne Gore ubrzo dolazi, što će se dokazati i na lokalnim izborima u Podgorici, ali i na svim ostalim izborima koji slijede.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

“Ako nad srpskim narodom nije učinjen genocid onda ni jedan narod ne zna šta je to”

Lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, u saopštenju je poručio da se dvije i po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.