sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Rođendan 15. Srednjoškolca i otvaranje knjižare

Rođendan 15. Srednjoškolca i otvaranje knjižare


U petak, 18. novembra 2022. godine, svečano je otvorena Knjižara Srednje stručne škole Pljevlja, što je predstavljalo jednu od nekoliko aktivnosti kojima je ova škola obilježila svoj dan. Knjižara je otvorena promocijom školskog lista „Srednjoškolac“ i kako je istakla u svom uvodnom obraćanju profesorica Snežana Grujičić, dugogodišnji urednik lista, novi enterijer, nova savremena oprema, nova izdanja beletristike i stručne literature… bude nadu da će školska knjižara dobiti mogućnost za novi život, bogatiji i kvalitetniji od prethodnog.
Profesorica Grujičić je prisutne nastavnike i učenike upoznala sa razvojnim putem školskog lista koji je pokrenut prije 15 godina zahvaljujući entuzijazmu bivšeg direktora škole Milosava Grbovića. Kao njegovu posebnu vrijednost ona je istakla učešće velikog broja učenika u izradi tekstova i njihovu vezanost za „Srednjoškolac“ i nakon što završe srednju školu. Predstavljajući 16. broj, profesorica je primijetila da je ovaj list nadišao samog sebe, jer to nije više samo prozor u svijet jedne škole, niti samo trajna veza profesora i đaka kroz zajednički rad na istom projektu, već veza bivših i sadašnjih generacija. Školski list, kao njihov prvi javni prostor na kome su iznosili svoje stavove i ideje, spojio je trajno učenike jedne škole, ali i probudio kod njih nadu da će jednoga dana to biti spoj učenika srednjih škola iz Crne Gore i okruženja.
Svečanost povodom otvaranja Knjižare i promocije „Srednjoškolca“ završena je riječima učenika koji su iznijeli publici svoje prve utiske i iskustva u novinarskoj djelatnosti. Učenici su istakli šta je ovaj poduhvat značio za njih, šta su u timskom radu naučili i kako oni vide budućnost „Srednjoškolca“ .

tekst i foto Vujo Grbović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.