subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Rotary klub, Rudnik uglja i Telekom donirali 40 telefona i interneta za djecu sa seoskog područja

Rotary klub, Rudnik uglja i Telekom donirali 40 telefona i interneta za djecu sa seoskog područja

Danas su predstavnici Rotary kluba Pljevlja, Rudnika uglja i Telekoma  u sali SO uručili 40 pametnih telefona sa besplatnim internetom za učenike sa seoskog područja kako bi im olakšali učenje na daljinu u sklopu projekta Ministarstva prosvete Uči doma.

Pored telefona učenicima je obezbijeđeno  pet mjeseci besplatnog interneta, a vrijednost inicijative Rotary kluba je 7.800  evra.

– Ovo je jedna vanredna situacija za obrazovanje i u komunikaciji sa direktorina škola  vidjeli  smo da svi učenici na selu nemaju internet ili telefonski aparat pa smo htjeli da im pomognemo da im nastava na daljinu bude pristupačna. Sigurni smo da ćemo imati još ovakvih druženja – kazao je Nebojša Rubežić, predsjednik Rotary kluba Pljevlja.

Po riječima Marine Bošković, direktorice osnovne škole „Mihailo Žugić“ iz Odžaka, Rotary klub uvijek poklanna pažnju djeci sa seoskog područja, a ova akcija im je veoma značajna.

rotari donacija

– Imamo porodice sa dvoje, troje i četvoro djece koji imaju po jedan telefonski aparat koji je ionako u lošem stanju pa ne mogu istovremeno da isprate svoje obaveze,  ali se trude. Zahvaljujemo svim donatorima koji su pomogli – istakla je Bošković.

rotari 2

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

AMSCG: U prekidu putni pravci Mojkovac – Đurdjevića Tara, Rožaje – Kula – Peć

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. U nižim predjelima Crne Gore …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.