četvrtak , oktobar 19 2017
Početna / Vijesti / Politika / Rovčanin: Dokazao sam nezakonitost imenovanja funkcionera u opštini Pljevlja

Rovčanin: Dokazao sam nezakonitost imenovanja funkcionera u opštini Pljevlja

Obavještavam građane da je odjeljenje za inspekcijski nadzor Ministarstva javne uprave Crne Gore, postupajući po mom zahtjevu utvrdilo nepravilnosti u opštini Pljevlja. Naime, Sead Vesnić v.d. Sekretara Sekretarijata za opštu upravu, Joka Đačić v.d Građanskog biroa i Goran Čavić v.d komandira službe zaštite ne ispunjavaju uslove za vršenje dužnosti na koje ih je rasporedio predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić.
U zapisniku o inspekcijskom nadzoru ukazano je da se osporene funkcije moraju popuniti javnim konkursom u skladu sa zakonom, a rok za otklanjanje nepravilnosti je 20 dana od dana prijema zapisnika.
Poštovani građani nakon smijena i ostavki prethodnih mjeseci raspad lokalne uprave se nastavlja. Predsjednik opštine Pljevlja dužan je da objasni građanima zašto nije u stanju da konstituiše vlast i nakon tri godine.
Žalosno je da pored stotina nezaposlenih mladih i obrazovanih ljudi, pozicije uzurpiraju oni koji su osuđeni za krivična djela i koji nemaju pravo da ih obavljaju.
IMG_20170302_120453
IMG_20170302_120828
Funkcioner i odbornik Demokratkog fronta
Nikola Rovčanin

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

54fd7071-6af0-450f-9cfd-12cb5c338451-ura9-preview

URA: Pljevlja decenijama crna ekološka tačka Evrope, nema političke volje za rješenjem situacije

„Na samom početku sezone grijanja u Pljevljima evidentirane su veoma zabrinjavajuće satne koncentracije štetnih materija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *