četvrtak , april 22 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Rovčanin najavio prodaju luksuznih vozila EPCG i smanjenje troškova reprezentacije

Rovčanin najavio prodaju luksuznih vozila EPCG i smanjenje troškova reprezentacije

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin najavio je prodaju nekoliko luksuznih automobila, koja su kako tvrdi, nabavljena po ličnim željama i prohtjevima pojedinaca, prenosi portal Vijesti.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin kazao da je novo rukovodstvo EPCG  zateklo vozni park od 130 vozila, koja su godišnje trošila goriva u vrijednosti 200.000 eura.

“Neću dozvoliti da se za potrebe menadžmenta kompanije nabavljaju luksuzna vozila visoke klase. Novo rukovodstvo je naslijedilo vozni park od 130 vozila koja godišnje troše oko 200.000 eura goriva. Za početak, odlučio sam da pokrenem postupak prodaje nekoliko luksuznih vozila koja su se nabavljala po ličnim željama i prohtjevima pojedinaca, a koja su plaćena po 60 i 70.000 eura bez ikakve realne potrebe i utemeljenja. Vozni park EPCG mora biti prilagođen standardima države u kojoj kompanija posluje, vodeći računa o racionalizaciji troškova, a ne standardima najrazvijenijih država svijeta ili ličnim željama pojedinaca, kako je bilo slučajeva u prethodnom rukovodstvu”, istakao je Rovčanin koji je nedavno izabran za izvršnog direktora najveće crnogorske kompanije.

Vijesti navode da je u planu, između ostalog, prodaja Folksvagena Tueraga iz 2019, luksuznog BMW 7 i Audi A5.

Rovčanin je kazao da će drastično smanjiti i troškove reprezentacije izvršnog menadžmenta koji su prethodne godine iznosili oko 58.000 eura.

„Troškove reprezentacije u ovom iznosu napravilo je desetak članova menadžmenta uključujući bivšeg predsjednika Odbora direktora Đoka Krivokapića i izvršnog direktora Igora Noveljića“ naveo je Rovčanin.

Rovačnin je rekao da će troškove reprezentacije svesti na nivo koji je usklađen sa potrebama poslovanja.

“Nedopustivo je da članovi rukovodstva raspolažu visokim novčanim iznosima po osnovu reprezentacije, a koji su u pojedinim slučajevima dostizali i do 6.000 eura godišnje. Ovakve odluke nemaju samo materijalni već i simbolički značaj. Rasipništvo u kompaniji neću dozvoliti i tolerisati, jer se mora voditi računa o svakom euru građana Crne Gore”, zaključio je on.

Izvor: Vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Mijo Lekić, SO 2019.

Direktor Rudnika Milan Lekić, sekretar Uroš Gazdić

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja na jučerašnjoj sjednici imenovao je novog izvršnog direktora Milana Lekića, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *