nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / ROVČANIN: RASPISAN TENDER ZA TOPLIFIKACIJU PLJEVALJA, NA JESEN PRVI METRI TOPLOVODA

ROVČANIN: RASPISAN TENDER ZA TOPLIFIKACIJU PLJEVALJA, NA JESEN PRVI METRI TOPLOVODA

Nakon više od godinu dana napornog i predanog rada da se decenijama obećavani projekat konačno pokrene, nakon brojnih administrativnih barijera objektivnih ali i sa namjerom kreiranih, nakon aktivnosti za obezbijeđenjem finansijskih sredstava, danas je raspisan javni poziv za odabir izvođača radova za I fazu toplifikacije Pljevalja i izradu glavnog projekta po sistemu „projektuj-izgradi“.

Pljevlja konačno, nakon tri decenije čekanja dobijaju toplovod. Neću sada o tome zašto do sada ova ključna investicija nije realizovana, to manje više svi građani znaju, ali želim da posebno priznanje odam projektnom timu sačinjenom od predstavnika EPCG, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja na čelu sa Veselinom Sekulićem. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom menadžeru ovog projekta počivšem direktoru Termoelektrane Pljevlja Dobrilu Gačeviću, koji je svojim znanjem, iskustvom i predanim radom bio jedan od pokretača nastavka realizacije ovog nepravedno zapostavljenog projekta.

Uvjeren sam da ćemo 9. septembra kada je otvaranje ponuda dobiti kvalitetnog izvođača radova i da ćemo ove jeseni na radost svih građana Pljevalja ugledati prve metre toplovoda od Termoelektrane Pljevlja prema gradu.

Podsjećam da se u sklopu Eko-rekonstrukcije TEP realizuju radovi na infrastrukturi za toplifikaciju grada vrijedni oko 5 miliona eura, a da će I faza toplifikacije koštati više od 2,5 miliona eura.

Ovim projektom nema gubitnika. Svi su pobjednici, i EPCG i Opština i građani i privreda. EPCG, zato što dobija na efikasnosti postrojenja, postaje proizvođač i isporučilac toplotne energije i ulaže kao odgovorna kompanija u zaštitu životne sredine. Opština jer u djelatnosti od javnog interesa eliminiše zastarjele metode proizvodnje toplotne energije, prevashodno mislim na kotlarnicu u Skerlićevoj, a dobija stabilniji, kvalitetniji, čistiji i jeftiniji način zagrijevanja potrošača. Građani dobijaju pored urednog i kvalitetnog snabdijevanja toplotnom energijom čistiju i zdraviju životnu sredinu, eliminaciju ložišta na ugalj i drva, jeftiniju uslugu. Privreda ovom investicijom ima novu šansu, smanjenje troškova i planiranje proizvodnje, a ukupni privredni ambijent dobijajući novu vrijednost dobija i novi investicioni potencijal.

About novinepv

Pogledajte i

Prosječna plata u avgustu iznosila 718 eura

Prosječna bruto zarada u avgustu 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 886 eura, dok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.