sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Rovčanin – Više stanova radnicima, a ne funkcionerima

Rovčanin – Više stanova radnicima, a ne funkcionerima

Izvršni direktor, Nikola Rovčanin, i predsjednik reprezentativne, Sindikalne organizacije zaposlenih (SOZ), Rajko Golubović, potpisali su aneks Kolektivnog ugovora EPCG kojim je definisano da se procenat izdvajanja sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih, u narednom periodu, ponovo vrati na 6 odsto obračunate bruto zarade.

Aneksiranjem aktuelnog Kolektivnog ugovora uvažen je zahtjev SOZ-a da se procenat izdvajanja za stambene potrebe zaposlenih u našoj kompaniji, koji je Kolektivnim ugovorom, član 61, zaključenim početkom 2017. godine u vrlo specifičnim okolnostima, smanjen na 4,5 odsto, vrati na nivo definisan aktima iz 2005, odnosno 2013. godine.

Povećanjem, odnosno vraćanjem procenta izdvajanja sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih sa 4,5 na 6 odsto ukupan godišnji budžet za te namjene biće veći oko 230.000 – 240.000 eura. Do sada je za te namjene godišnje ukupno izdvajano 740.000 eura.

–U menadžmentu smatraju da će se aneksiranjem Kolektivnog ugovora znatno ubrzati dinamika dodjele stambenih kredita, a njihov broj sa prosječnih 27 dodijeljejnih stambenih kredita po oglasu godišnje povećati na 31 ili 32, što je izuzetno važno imajući u vidu prosjek starosti zaposlenih u EPCG te broj onih koji još nijesu riješili stambenu potrebu u skladu sa odredbama važećeg Pravilnika. Zaključivanjem aneksa Kolektivnog ugovora riješeno je jedno od najvažnijih pitanja u odnosima sa sindikatom, odnosno pitanje od izuzetnog značaja za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u našoj kompaniji, kazao je nakon potpisivanja ugovora Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Izvor pv portal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.