nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Rudnik uglja zapošljava filozofe – Aco Đukanović od EPCG dobija milione

Rudnik uglja zapošljava filozofe – Aco Đukanović od EPCG dobija milione

Dok se u Rudniku uglja Pljevlja smanjuju plate i broj radnika u proizvodnji, dok ogroman broj mladih ljudi u Pljevljima sa odgovarajućom strukom i znanjem, ne može da dobije bilo kakav radni angažman, a kamoli da se za stalno zaposli u ovoj kompaniji, ovih dana je, u susret izborima, raspisan oglas u kome Rudnik uglja traži dva profesora filozofije i logike, i to na neodređeno vrijeme, na mjestima: „povjerenica za interne komunikacije“ i „povjerenica za eksterne komunikacije“, ma šta to značilo.

Pored ovoga, jedan od ključnih događaja, u susret predsjedničkim i lokalnim izborima, koji bi morao da razdrma i otrjezni sve birače u Crnoj Gori i Pljevljima, i navede ih na otpor ovoj vlasti, jeste odluka državne kompanije Elektroprivrede da otkupi akcije Rudnika uglja od Aca Đukanovića i kompanije A2A po povlašćenoj cijeni od 6,4 evra po akciji. Jasno je da je riječ o još jednoj unaprijed dogovorenoj finansijskoj transakciji u kojoj milioni evra novca koji pripadaju državi i građanima, treba da se sliju u džep brata aktuelnog predsjedničkog kandidata DPS-a. Dakle, „operacija Limenka“, „operacija Telekom“ i mnoge druge, već realizovane, nisu bile dovoljne da zadovolje pohlepu Mila Đukanovića i članova njegove porodice, pa je napravljen novi porodični biznis plan, kako da se ponovo uzmu milioni evra od države, sada preko Elektroprivrede i Rudnika uglja Pljevlja. Ovo je najnovija u nizu, ali i najdrastičnija potvrda da živimo u privatnoj državi u kojoj je visoka korupcija poprimila dramatične razmjere, uz demonstraciju neviđene oholosti i bahatosti, dok jaz bogatih i siromašnih postaje sve veći.

U ambijentu zarobljenog tužilaštva, sudstva i policije ovakve malverzacije postaju redovna i normalna pojava, sa čime bi građani navodno trebalo da se pomire. Koliko su vladari Crne Gore i njihovi poltroni dali sebi za pravo, koliko su postali bahati i nezasiti, na koje sve načine provociraju i progone slobodne građane, vidimo ovih dana u svim sferama života, pa i u pogledu onoga što je ljudima najsvetije. Stoga je, i pored svih izbornih zloupotreba režima, upravo na građanima da odluče da li će se suprotstaviti korupcionaškoj i kriminalnoj vladavini i da li će dozvoliti dalje ponižavanje, diskriminaciju i siromašenje ubjedljive većine onih koji u ovoj državi žive, i na račun toga, drastično bogaćenje malog broja odabranih. Predstojeći predsjednički i lokalni izbori jesu prava prilika da njihov izbor bude za slobodu Crne Gore, ekonomski napredak i ravnopravnost svih, a preduslov svega jeste demontiranje privatne države.

Vladislav Bojović, funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik OO Demokratske narodne partije Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.