sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Sabor izvorne pjesme na Breznici

Sabor izvorne pjesme na Breznici

Drugi Sabor izvorne pjesme Pljevlja i okruženje, u kome će učestvovati  tridesetak muško-ženskih pjevačkih grupa, dvojničara i guslara, odražaće se 17. aprila ispred Hotela „Pljevlja“ u 12 časova. Organizator sabora je NVO Pjevačko društvo Podkovač koje ima oko 70 članova. Za nešto više od godine rada ženska pjevačka grupa osvojila je zlatnu plaketu na manifestaciji u Vojkovićima, na kojoj je učestvovalo preko 100 pjevačkih društava.

Voditelj sabora izvorne pjesmje biće poznati voditelj Dragan Alorić a medijski pokrovitelje je internet TV Ljudi govore.

-Na osnovu čestih poziva za učešće u mnogim manifestacijama u Crnoj Gori ili okruženju smatramo da našim nastupima pozitivno promovišemo opštinu Pljevlja i narodnu tradiciju našeg karaj. Trudimo se da se uvijek odazovemo pozivima mada često, isključivo, iz finasijskih razloga nismo u mogućnosti ispoštovati sve pozive i učestvovati u manifestacijama drugih organizatora pa nam je svaka pomoć ili sponzorstvo od velike pomoći, rekao je Milutin Miško Dajević,član NVO Podkovač koji poziva sugrađane na druženje i uživanje u izvornoj pjesmi.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Udes na Jaliji, vozilo završilo u bašti kafića

Oko 14:30h časova u naselju „Jalija“ došlo je do saobraćajnog udesa u kome su učestvovala …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.