sreda , jun 3 2020
Početna / Vijesti / Kultura / Sabor izvorne pjesme na Breznici

Sabor izvorne pjesme na Breznici

Drugi Sabor izvorne pjesme Pljevlja i okruženje, u kome će učestvovati  tridesetak muško-ženskih pjevačkih grupa, dvojničara i guslara, odražaće se 17. aprila ispred Hotela „Pljevlja“ u 12 časova. Organizator sabora je NVO Pjevačko društvo Podkovač koje ima oko 70 članova. Za nešto više od godine rada ženska pjevačka grupa osvojila je zlatnu plaketu na manifestaciji u Vojkovićima, na kojoj je učestvovalo preko 100 pjevačkih društava.

Voditelj sabora izvorne pjesmje biće poznati voditelj Dragan Alorić a medijski pokrovitelje je internet TV Ljudi govore.

-Na osnovu čestih poziva za učešće u mnogim manifestacijama u Crnoj Gori ili okruženju smatramo da našim nastupima pozitivno promovišemo opštinu Pljevlja i narodnu tradiciju našeg karaj. Trudimo se da se uvijek odazovemo pozivima mada često, isključivo, iz finasijskih razloga nismo u mogućnosti ispoštovati sve pozive i učestvovati u manifestacijama drugih organizatora pa nam je svaka pomoć ili sponzorstvo od velike pomoći, rekao je Milutin Miško Dajević,član NVO Podkovač koji poziva sugrađane na druženje i uživanje u izvornoj pjesmi.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

jastuci lebdeci

Izložba „Slatko spavaj“, vezeni jastuci, u Zavičajnom muzeju

Povodom 18. maja, međunarodnog Dana muzeja, u izložbenim prostorijama Zavičajnog muzeja Pljevlja, postavljena je etnografska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *