utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sadiković napadnut tokom „patriotskog“ skupa, privedene dvije osobe

Sadiković napadnut tokom „patriotskog“ skupa, privedene dvije osobe

Novinar Televizije Vijesti Sead Sadiković napadnut je večeras tokom „patriotskog“ skupa u Bijelom Polju, prenose “Vijesti”.Na svojim tviter nalozima napad na novinara Seada Sadikovića najoštije su osudili predsjednik Skupštine CG Aleksa Bečić, MUP CG i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koji je pozvao na mir, suzdržanost i solidarnost koji su kao nikad potrebni CG   .

Sadiković je „Vijestima“ kazao da ima lakše povrede u predjelu glave.

„Psovke, vrijeđanja, skočili su napali, na mene, više njih, pet-šest momaka. Odbranili su me ljudi koji su šetali glavnom ulicom. Još jedan paradoks – udarali su me crnogorskom zastavom, valjda kad udaraju crnogorskom zastavom manje boli“, rekao je Sadiković za TV Vijesti.

Sadiković je rekao da nada da će se tenzije smiriti i dodao „Bože oprosti im, ne znaju što rade“.

Na društvenim mrežama ranije danas su pozivani „Crnogorci da u 18 časova u svim gradovima započnu auto-kolone“, u znak otpora „fašizmu i zdravstvenom genocidu“.

“Stop progonu slobodnih ljudi, naše nebo, naša zemlja, naš jezik, naši ljudi,“ navedeno je u pozivu.

Kolone u kojima je učestvovalo po više desetina vozila su organizovane u više gradova.

-Uvjeren sam da će nadležni organi brzo procesuirati počinioce ovog napada. Sloboda medija i sloboda izražavanja su temeljne vrijednosti svakog progresivnog društva i one u svakom trenutku moraju biti zaštićene –napisao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović najoštrije osudio večerašnji, prvo verbalni, a zatim i fizički napad na poznatog novinara Seada Sadikovića. Na tviter nalogu Abazović je napisao da je policija  identifikovala i privela 2 lica, a sa događajem je upoznat i tužilac.

-Pozivam građane na mir, suzdržanost i solidarnost koji su kao nikad potrebni CG – napisao je Abazović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje večerašnji vandalski čin u  Bijelom Polju I navode da će MUP i policija uraditi sve da napad na novinara Seada Sadikovića rasvijetle do kraja.

-Sigurnost novinara mora biti garantovana. Zločin iz mržnje je društveno zlo. Odnos prema njemu je mjera naše odgovornosti!- piše na tviretu MUP-a

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.