subota , novembar 28 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Saopštenje Udruženje ugostitelja posle sastanka sa rukovodstvom Opštine

Saopštenje Udruženje ugostitelja posle sastanka sa rukovodstvom Opštine

Mi, predstavnici Udruženja ugostitelja Pljevalja, smo se danas sastali sa predsjednikom opstine, predsjednikom skupstine opštine, sekretarom za privredu i glavnim administratorom, a na inicijativu  naseg udruženja.

Sastanak je protekao u iscrpnom dijalogu,u kome smo iznijeli najveci dio svojih problema koji su najvise proistekli primjenama raznih mjera NKT i IJZ.  Ozbiljni problemi u nasem poslovanju su krenuli pocevsi od primjene zakona o upotrebi duvanskih proizvoda,zatim sledi zatvaranje pocetkom epidemije iz marta mjeseca ove godine,zatvaranje u julu mjesecu, pa sve do danas.Tako da je akcenat sastanka bio o  mogucnostima prevazilaenja istih.        Od strane predstavnika opstine je iskazano potpuno razumijevanje svih nasih navoda,i zelja za pomoci u zajednickom rjesavanju nastale situacije.

Predstavnici opstine su obecali bezrezervnu podrsku ugostiteljima,u vidu oslobadjanja placanja svih opstinskih taksi,tj.sve sto je u domenu zakonskih mogucnosti lokalne uprave.  Dogovoreno je da sto prije uputimo naše konkretne  pisane zahtjeve lokalnoj upravi,da bi nam oni mogli precizno na njih odgovoriti.

Iskazana je i mogućnost novčane pomoci u skladu sa Statutom opštine, prvenstveno zbog velikog broja sugradjana koji rade u ovom sektoru.

Mi smo jos tražili da se hitno uputi inicijativa NKT i Monstatu da ubuduće koriste najmjerodavnije podatke o broju stanovnika u nasoj državi, a ne kao do sada po  svojoj potrebi.Smatramo da je besmisleno koristiti podatke iz popisa 2011. godine ili čak *procjenu* Monstata iz 2019. godine kada već imamo podatke o broju stavnovnika u trenutno važećem biračkom spisku,po kojem su održani izbori 30. avgusta ove godine.

Upoznati smo da Dom zdravlja i Medicinski centar imaju svoj Krizni štab, samim tim i da veliki dio propusta u Pljevaljskoj bolnici spada u odgovornost Kriznog štaba Doma zdravlja,koje mi smatramo da su najvise doprinijeli sirenju virusa u nasem gradu.

Nadamo se da ce ovaj sastanak označiti početak ozbiljne,sadrzajne i dugoročne saradnje sa lokalnom upravom.

 

Udruženje ugostitelja Pljevalja

21.10.2020

Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

korona

Danas pet preminulih od korona virusa, 520 zaraženih, iz Pljevalja 25

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *