nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Saopštenje za javnost Opšte bolnice Pljevlja

Saopštenje za javnost Opšte bolnice Pljevlja

U JZU OB Pljevlja, 19.03.2020.godine, hospitalizovana je pacijentkinja M.S. sa teškom upalom pluća, kao i nizom pridruženih hroničnih bolesti. Istoj je, i pored negativne epidemiološke anamneze, a radi pozitivne kliničke slike koja se uklapa u definiciju slučaja, urađeno uzorkovanje na korona virus 22.03.2020. godine oko 22:00h. Takođe je urađeno uzorkovanje i na virus influence. Rezultati koje smo danas dobili iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore (relevantne ustanove gdje se rade analize ove vrste testova), pokazali su da je nalaz negativan, odnosno, da pacijentkinja nije bila zaražena korona virusom. Kod iste je, i pored sprovedenih adekvatnih terapijskih postupaka, nažalost, došlo do smrtnog ishoda 23.03.2020.godine.

Takođe, napominjemo da JZU Opšta bolnica Pljevlja raspolaže sa 3 stacionarna i 2 portabilna (mobilna) ventilatora (respiratora) sa urednim atestima o redovnom servisiranju i samim tim je svaki od aparata u ispravnom stanju.

Ovim putem apelujemo na uzdržanost svih onih koji u ovim teškim trenucima za sve nas, a pogotovo za zdravstvene ustanove, šire dezinformacije koje mogu prouzrokovati stvaranje panike kod stanovništva, a samim tim i nama otežati rad”.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.