nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / SDP: Nadležni da provjere navode o porastu cijena

SDP: Nadležni da provjere navode o porastu cijena

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da provjere tačnost informacija da su pojedine apoteke iskoristile pandemiju kako bi podigle cijenu medicinskog alkohola.

Ukoliko se informacija potvrdi, to zahtijeva kaznu primjerenu duboko nemoralnom pokušaju onih koji žele da se obogate u borbi građana i države da se spriječi dalje širenje koronavirusa povećanjem cijena onih preparata ili namirnica koje zdravstvene ustanove preporučuju za korišćenje, naveo je u saopštenju Bojan Zeković iz te partije.

Oni podsjećaju i da je država ukinula plaćanje akciza na alkohol koji se koristi u medicinske svrhe, kako bi cijenu učinila prihvatljivom, pa je nedopustivo i duboko neetično da se pojedinci bogate zloupotrebljavajući ovakvu situaciju.

„Cijelu svoju istoriju Crna Gora je opstajala na etičkom kodeksu koji je obavezivao na pomaganje drugima u nevolji. Podizanje cijena sredstava koje građani kupuju po preporuci zdravstvenih ustanova da bi spriječili širenje virusa je suprotno našoj tradiciji, anticivilizacijsko i zaslužuje najstrožu kaznu i javnu osudu,“ istuču iz SDP-a.

Oni su pozvali nadležne da javnost u najkraćem roku obavijeste o rezultatima izvršenih kontrola i mjerama koje su ovim povodom preduzeli.

.
Zeković-SDP; foto:rtcg

 

izvor: rtcg.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Usvojene izmjene Zakona o predsjedniku

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su izmjene Zakona o predsjedniku Crne Gore, koje je predložio …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.