sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / SDP podnio inicijativu za saslušanje ministra Purišića

SDP podnio inicijativu za saslušanje ministra Purišića

 

Predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković i poslanik Raško Konjević podnijeli su inicijativu za kontrolno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Inicijativu za kontrolno saslušanje Purišića traže na temu “Položaj zaposlenih i penzionera u Crnoj Gori u svijetlu predstojećih izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju”.

„Kako građani ne bi i dalje trpjeli štetu, potrebno je pred nadležnim Odborom utvrditi razloge zbog kojih ovaj predlog zakona nije dostavljen na usvajanje Skupštini, kako bi se  omogućilo da se poslanici o njemu izjasne u primjerenom roku i kako bi stupio na snagu od naredne kalendarske i fiskalne godine“, navode Vuksanović Stanković i Konjević.

Podjećaju da je navedeni predlog izmjena zakona dogovoren između socijalnih partnera još prije godinu dana, a usvojen na Socijalnom savjetu prije pola godine.

„Naši sugrađani s pravom se pitaju zbog čega je taj zakon još uvijek u nečijoj ladici, a ne na sjednici Vlade i Skupštine“, zaključuje se.

sdp
foto: borba.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.