subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Sport / Sedma Biciklijada okupila blizu 300 učesnika

Sedma Biciklijada okupila blizu 300 učesnika

Da je Sekratarijat za društvene djelatnosti prije sedam godina uradio pravu stvar kada je zajedno sa Biciklističkim klubom Pljevlja pokrenuo Biciklijadu vidjelo se danas. Do jutros, zvanično je bilo prijavljeno 260 učesnika, a prije starta trke još par desetina. Naravno ovdje treba napomenuti i odluku Opštine Pljevlja o subvencijama za kupovinu bicikla. Za dvije godine oko 200 Pljevljaka su na taj način kupil bicikl.

Trasa od oko 43 kilometra od Pljevalja do ušća Volodera u Ćehotinu, blizu Gornjeg Gradca po temperaturi od oko 35 stepeni u hladu bila je veoma zahtjevna, ali skoro svi učesnici su uz dobru organizaciju bez većih problema, uz dva kraća odmora bez problema prošli trasu. Sekretarijat za društvene djelatnosti i Turistička organizacija Pljevalja, uz angažovanje policije, koja je profesionalno odradila svoj posao, baš kao i ekipe Hitne medicinske pomoći, komunalna policija i volonteri, pokazali su se kao dobri organizatori. Takođe bez pomoći Javne ustanove Centar za kulturu Pljevlja Biciklijada ne bi bila to što jeste.

Biciklijadu je otvorio potpredsjednik Opštine Pljevlja Jasmin Čelebić koji je naglasio da u Pljevljima ima blizu 8.000 registrovanih automobila, a da je razvijanje svijesti o svakodnevnoj vožnji bicikla kada to vremenski uslovi dozvole jedan od ciljeva ove manifestacije. Tokom vožnje o učesnicima brigu je vodio namještenik za sport Borjan Džogaz i trener AK Rudar Budimir Jestrović koji svakodnevno na biciklu prođe desetine kilometara. Pažnju posmatrača privukao je, bicikl “poni” čije proizvođač slovenački “Rog”, a vozio ga je Mersudin Halilović, nekadašnji sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti. Halilović je bez problema prošao stazu.

Nakon što su se u blizini Volodera okrijepili, kolona je organizovano krenula nazad. Na Trgu 13. Jul podjeljenje su nagrade, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja Emina Salihović i direktorica Turističke organizacije Pljevlja Vanja Vukojičić izvlačili su brojeve učesnika koje TO Pljevlja nagradila po 100 eura koje su dobili: Stefan Anđelić, Lazar Aranitović, Saudijska Čuturuć, Damir Gerina i Zoran Ružic. Najstariji učesnik bio je omiljeni pljevaljski vatrogasac u penziji vođa pobjedničke ekipe SRK “Lipljen” Hajrudin Kvaćko Hodžić (69). Kojin e kao i najmlađa učesnica nagrađen sa 50 eura.

Najmlađa učesnica bila je mala Una, nešto malo starija od godinu, koji je na biciklu vozila njena majka Jelena Luković.

U svakom slučaju Biciklijada je ispunila očekivanja i ovo je jedna od manifestacija koji nikako ne treba prekidati, prije svega zbog pljevaljske mladosti.

Izvor-rtv pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Novak u idealnom terminu bije bitku za finale

Srpski teniser Novak Đoković igraće sjutra protiv Tomija Pola u polufinalu Australijan opena Novak će …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.