nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Šehović: Interes djece nam svima mora biti apsolutni prioritet

Šehović: Interes djece nam svima mora biti apsolutni prioritet

OD PONEDELJKA OBUSTAVA NASTAVE

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju na globalnom novu i preporuke Instituta za javno zdravlje, a u cilju preventive i blagovremene zaštite zdravlja djece, nastavnog i nenastavnog osoblja, ministar prosvjete Damir Šehović saopštio je danas da je donijeta odluka o obustavi obrazovno-vaspitnog rada u vrtićima, školama, fakultetima i domovima na period ne manji od 15 dana.

Odluka će početi da se primjenjuje od ponedjeljka, 16. marta.

Kako je rekao Šehović, da bi se olakšala lična i porodična organizacija, a u svijetlu činjenice da djeca do 16. marta neće boraviti u vrtićima i školama, u tom periodu biće omogućeno da jedan od roditelja-staratelja, usvojilaca ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina,  ukoliko iskaže potrebu, iskoristi pravo na plaćeno odsustvo.

 „Nastavićemo da se, uz odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje i svim ostalim resorima u Vladi odgovorno  odnosimo prema aktuelnom momentu, te ćemo sve nove odluke koje se odnose na obrazovni sistem donositi u zavisnosti od daljeg kretanja epidemiološke situacije u našoj državi, vođeni prije svega interesom zdravlja djece i zaposlenih u sistemu obrazovanja“, rekao je ministar.
Šehović (lijevo) na današnjoj konferenciji
Šehović (lijevo) na današnjoj konferenciji (Foto: Luka Zeković)

Dodao je da „interes djece nam svima mora biti apsolutni prioritet, a ova odluka, koja je donijeta na sjednici Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, je rezultat našeg odgovornog odnosa prema toj najvažnijoj zajedničkoj obavezi.“

„Riječ je o pravovremenoj odluci primjerenoj aktuelnom trenutku, a sve u funkciji zaštite zdravlja stanovništva. Međutim, važno je da ponovo konstatujemo da nema niti jednog razloga za uznemirenost, jer je karakter Odluke isključivo preventivan“.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.