sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Sekulović uručio nagrade i priznanja za doprinos zaštiti i spašavanju – među nagrađenim vatrogasci iz Pljevalja

Sekulović uručio nagrade i priznanja za doprinos zaštiti i spašavanju – među nagrađenim vatrogasci iz Pljevalja

Povodom Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je upriličilo svečanost na kojoj je ministar Sergej Sekulović dodijelio godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Sekulović je, čestitajući nagrađenima, ali i svima koji su dio tog sistema i svakodnevno su na raspolaganju građanima za pomoć i zaštitu, istakao da su plemenitost i hrabrost ono po čemu se prepoznaje ta profesija.

On je kazao da elementarne i druge nepogode zahtijevaju proaktivno i efikasno djelovanje, te će u narednom periodu dodatno ulagati u materijalno-tehničke kapacitete i specijalističke obuke za pripadnike tog važnog sistema.

“Opremljen i funkcionalan sistem zaštite i spašavanja je interes svih nas. Zato moramo zajednički graditi sistem koji će našim građanima ulivati puno povjerenje kada je u pitanju odgovor na prirodne, tehničko tehnološke i druge katastrofe”, zaključio je ministar.

nagrade vatrogasci

Ove godine dodijeljeno je pet novčanih nagrada i sedam zahvalnica.

Novčanu nagradu pored ostalih dobio je Velibor Vasović, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja dok je zahvalnica za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja dodijeljena Predragu Jelovcu, takođe vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja.

 

Izvor: cdm.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.