četvrtak , septembar 19 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Seminar otorinlaringologa CG – tema vrtoglavice

Seminar otorinlaringologa CG – tema vrtoglavice

Danas je u Pljevljima počeo dvodnevni seminar otorinolaringologa Crne Gore, koji se u našem gradu održava treću godinu za redom. Seminar se održava pod okriljem Udruženja otorinolaringologa Crne Gore i biće akreditovano od crnogorske Ljekarske komore, a pod pokroviteljstvom opštine Pljevlja.

-Ove godine ćemo multidisciplinarno sagledati jednu od najčešćih tegoba pacijenata u ORL praksi-vrtoglavice. Pokušaćemo da uz pomoć najeminentnijih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, koji se bave ovom problematikom, predstavimo najnovija saznanja i preporuke iz vestibulologije, kazala je dr Vesna Džuverović, predsjednica Organizacionog odbora Seminara ORL-ga CG, u sali SO Pljevlja .

Na temu „Vrtoglavice“ predstavljeno je devet radova doc.dr  C. Stieger, dip.ing, iz Bazela; dr D. Pavlovića i ass.dr B. Bukurova, iz Beograda; iz Novog Sada su prof.dr Z. Komazec i prof.dr S.Lemajić-Komazec; iz Podgorice su prof.dr N. Arsović, kao Pljevljanke prof. dr S. Vujisić i dr Ž. Cerović i domaćin dr Vesna Džuverović.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruženja ORL CG doc.dr E. Zvrko kao i predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović, koji je poželio dobrodošlicu i uspješan rad.

A drugi dan seminara planiran je društveni program – obilazak znemenitosti Pljevalja, kanjona Tare i Durmitora.

ORL ljekariORL i JovančeORL I GolubovićSeminar ORL 3

Opširnije u broju od 15.septembra 2019.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

donacija dnevni centar

Donacija “INZA GROUP” Centru za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odrasla lica

Donaciju od 1.000 evra i edukativni materijal predstavnicima Centra za dnevni boravak djece sa smetnjama …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *