subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Septembar miluje suncem

Septembar miluje suncem

Sto kišnih dana ovog ljeta u Pljevljima ostavilo je traga na slabe prinose meda i poljoprivredne radove. Rijetko ko pamti da se ljetinja skupljala do sredine septembra, kao što ovih dana vrijedni domaćini skupljaju sijeno. Mehanizacija olakšava posao ali nije dostupna u svakom selu. Vremenske prilike ili neprilike usovile su da je krajem avgusta u Šulima procvjetala kruška bogata rodom. Neobične fotografije poslao nam je čitalac Stefan Anđelić.

Septembar obilno izliva svoju ljepotu kasnih ljetnjih dana okupanih suncem. U gradu, na sreću, nema maglovitih dana. Jutarnje temperature početkom ove nedelje kliznule su od nula do 4 stepena celzijusa a dnevne preko 25 stepeni.

Berba šljiva, u visočijim predjelima koji su sačuvali behar od slane, privodi se kraju. Paprike se šepure iz svake radnje najavljujući vrijeme spremanja zimnice. Istovaranje drva i ugalja zna da na kratko zaustavi saobraćaj.

Pljevljaci se nadaju da će Miholjsko ljeto potrajati bar do 12. oktobra jer svaki sunčan dan skraćuje polugodišnju grejnu sezonu.

Procvjetala kruška u avgustu

selo PorosŽitoPaprikePljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.