utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sindikat doktora medicine uputio apel Vladi CG: Nabaviti zaštitnu opremu za medicinske radnike!

Sindikat doktora medicine uputio apel Vladi CG: Nabaviti zaštitnu opremu za medicinske radnike!

Sindikat doktora medicine apeluje na Vladu Crne Gore da naloži Ministarstvu zdravlja da u što kraćem roku nabavi dovoljnu količinu lične zaštitne opreme za ljekare i medicinske radnike, vozače, u svim zdravstvenim ustanovama, kako u javnim tako i u privatnim.

Ovim putem ukazujemo da nam se na desetine ljekara sa svih nivoa zdravstvene zaštite obratilo sa molbom da urgiramo da im se nabave:

maske – medicinske i maske sa FFP2 filterom
jednokratni mantili
viziri
rukavice
dezinfekciona sredstva

Zdravstveni radnici su najvažniji resurs za kontrolu i suzbijanje epidemije, pa bi se njihovim razbolijevanjem u ranoj fazi ugrozili kapaciteti zdravstvenog sistema Crne Gore te onemogućilo da se nosimo sa nadolazećom prijetnjom od epidemije COVID-19.

Takođe apelujemo na Vladu da se ulože maksimalni napori u cilju nabavke većeg broja respiratora.

GRAĐANE molimo da maksimalno ozbiljno i odgovorno postupaju u odnosu na izdate preporuke ! U slučaju pojave simptoma (povišena temperatura, bol u grlu, suvi kašalj, otežano disanje) ostanite kući, pozovite zdravstvenu ustanovu telefonom koja će organizovati dalje pružanje zdravstvene zaštite.

 

Sindikat doktora medicine

 

izvor: pvinformer.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.