utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Situacija ozbiljna, ministarka zdravlja odgovorna ukoliko ne reaguje na besprizorne manipulacije

Situacija ozbiljna, ministarka zdravlja odgovorna ukoliko ne reaguje na besprizorne manipulacije

OTVORENO PISMO LJEKARA OPŠTE BOLNICE MINISTARKI ZDRAVLJA

Priča o dobrovoljcima koji su se javili za rad Covid stacionaru prilično je naivna. Da li je možda „dobrovoljac“ i neurolog iz Berana koji je ovih dana doveden da „vodi“ infektivno odjeljenje u Opštoj Bolnici Pljevlja? Kakva ironija.

Direktor ignoriše sopstveni kadar koji apsolutno spreman sada kao i prije godinu dana, da se bezuslovno angažuje u ovoj vanrednoj situaciji. Jer ovo jeste vanredno stanje i nije trenutak za bezprizorne manipulacije koje se uporno sprovode u ovoj ustanovi.

Šta je pozadina svih ovih dešavanja? Novac? Politički interes? Interesi pojedinaca? Ne znamo i ne zanima nas. Ono što znamo jeste da je situacija vrlo ozbiljna, ali da odgovorni moraju da mobilišu i angažuju cjelokupan medicinski kadar (ljekari specijalisti, specijalizanti, srednji medicinski kadar) na način koji se sprovodi u svim ostalim medicinskim ustanovama u našoj državi.

Ukoliko se to ne učini, smatraćemo odgovornim i Ministarstvo zdravlja na čelu sa ministarskom Bojović-Borovinić, koja je sa svim ovim nepravilnostima, od strane nas, upoznata na počeku mandata.

Ljekari Opšte Bolnice Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pretežno sunčano i toplije vrijeme

Na sjeveru Crne Gore danas ujutru po kotlinama magla ili niska oblačnost, tokom dana pretežno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.