četvrtak , avgust 6 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Situacija veoma ozbiljna: u Pljevljima 23 oboljele osobe od korona virusa

Situacija veoma ozbiljna: u Pljevljima 23 oboljele osobe od korona virusa

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice Lokalnog štaba za zaštitu i spašavanje na kojoj su prisustvovali i članovi NKT- a: Kenan Hrapović, ministar zdravlja, Veselin Veljović, direktor Uprave policije i Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice zaključeno je da je situacija vezana za korona virus u Pljevljima veoma ozbiljna i da je na ivici širenja nekontrolisane epidemije.

-Ovdje smo danas da damo podršku svim mjerama koje sprovodi lokalna samouprava. Čuli smo dosta predloga i sugestija i nadam se da će biti od koristi i da zajedno damo puni doprinos da izađemo iz ove situacije kao pobjednici, kao što smo radili u prethodnom periodu. Pljevaljski zdravstveni sistem je sa zadovaljavajućim kapacitetima, a zdravsteveni radnici su posvećeni poslu. Sprovode se sve mjere donešene na nivou Opštinskog štaba i države – kazao je Hrapović i dodao da Bolnica u Pljevljima raspolaže sa 15 kreveta za lakše oboljele od korone u kojoj treunutno nema ni jedan oboljeli.

– Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja osam pacijenata je transportovano u Nikšić i dva u KC CG. Trenutno u Pljevljima ima 23 oboljela od kovida, a za 65 osoba se čekaju rezultati koje radi Institut za javno zdravlje. Situacija je veoma ozbiljna, veoma zahtjevna. Jedini recept za izlazak iz ove situacije je da se poštuju sve mjere koje na predlog Instituta za javno zdravlje donosi Ministarstvo zdravlja u koordinaciji sa NKT-om. Da svi pojedinačno damo doprinos i ličnom odgovornošću kako sačuvali naše i zdravlje naših najbližih – istakao je Hrapović. On je na pitanje zašto su u Pljevljima restriktivnije mjere u odnosu na druge gradove u Crnoj Gori u kojima ima više oboljelih,  kazao da „ i u ovoj situaciju poštujemo sve što predlože naši epidemiolozi Instituta za javno zdravlja“.

– Oni su napravili procjenu za svaki grad, opštinu koje mjere bi trebalo da donosimo. Na nama je da strogo poštujemo te mjere. Moramo da radimo preventivno. Molio bih sve u Pljevljima da poštuju mjere koje su donešene jer jedino na taj način možemo da spriječimo lokalnu transmisiju – naglasio je Hrapović.

sjednica 9 jul

Igor Golubović, predsjednik Opštine, kazao je da su ovako česte posjete kolega iz NKT-a i česte sjednice Lokalnog štaba za zaštitu i spašavenje nastojanje lokalne uprave i Vlade da spriječe posledica koje se mogu desiti nekontrolisanim širenjem zaraze u našem gradu.

sejdnica 2 9 jul

-Na taj način pokazujemo da je potrebna odgovornost svih u rešavanju problema sa ovim virusom. Tu prije svega mislim na sve zaposlene u lokalnim i državnim organima, sve zaposlene u privatnim preduzećima, velikim energetskim sistemima u Pljevljima gdje poštujući mjere i preporuke NKT-a pokazujemo odgovornost prema sami sebi i društvu u kome živimo. Na ovaj način apelujem na sve građane da jako ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalazimo, da shvate da se nalazimo na ivici širenja nekontrolisane epidemije i da moramo biti odgovorni . Moramo držati distancu u komunikaciji, održavati higijenu ruku i nositi maske, kako u zatvorenom tako i u otvorenom prostoru. Na taj način ćemo spriječiti  kolaps ekonomskog i zdravstvenog sistema, jer moramo sačuvati, prvo naše živote, a onda državu u kojoj živimo – naglasio je Golubović.

Lokalni stab 3

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pomen žrtvama Oluje

U Manastiru Ostrog pomen za sve stradale Srbe iz Krajine

  Srpski nacionalni savjet Crne Gore, uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija, povodom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *