nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Školski autobusi za OŠ „Ristan Pavlović“ i OŠ „Dušan Ivović“

Školski autobusi za OŠ „Ristan Pavlović“ i OŠ „Dušan Ivović“

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je, na osnovu zahtjeva vaspitno-obrazovnih ustanova, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke, donijelo odluku o dodjeli putničkih vozila na trajno raspolaganje vaspitno-obrazvnim ustanovama. Obezbijeđeno je ukupno trideset novih vozila, od kojih su do sada stigla dvadeset dva, a koja će, nakon predviđene zakonske procedure, biti ustupljena školama, među kojima su i  OŠ „Ristan Pavlović“ i  OŠ „Dušan Ivović“ Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva.

– Ustupanjem novih školskih autobusa vaspitno-obrazovnim ustanovama, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ima za cilj da obezbijedi dostojanstvene uslove za prevoz svih učenika. Školski autobusi su žute boje, koja se koristi iz sigurnosnih razloga, koja je karakteristična u svim savremenim društvima. Obezbjeđivanjem ovih autobusa učenicima, koji su pješačili i po više kilometara da stignu na nastavu, omogućen je bolji pristup obrazovanju, kao i ugodno, bezbjedno i kvalitetno okruženje na putu od kuće do škole.

Takođe, ovim vidom podrške Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta ističe da je dostupnost obrazovanju i unapređenje kvaliteta školovanja prioritet Ministarstva i da predstavlja investiciju u budućnost crnogorskog društva u cjelini – navodi se u saopštenju.skola-kosanica-640x360

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …

Posle 30 godina u Pljevljima ce biti odrzano takmicenje Prvi glas Pljevalja …Dvije veceri polufinale …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.