nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Skupština CG danas raspravlja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti

Skupština CG danas raspravlja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovjesti

Poslanici u Skupštini Crne Gore razmatraće danas Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, za koji SPC i dio opozicije smatra da je neustavan, diskriminatorski, te su zatražili da se povuče iz skupštinske procedure.

 Prethodno su Odbor za ljudska i manjinska prava i Zakonodavni odbor podržali Predlog zakona i predložili Skupštini njegovo usvajanje.

Iako su predstavnici DF-a prvo saopštili da odustaju od organizovanja proteste i prijetili radikalnim potezima, pominjali su i samospaljivanje u Skupštini, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo predloženim Zakonom, sinoć su nakon sastanka Andrije Mandića i Milana Kneževića sa patrijarhom SPC Irinejom, tu odluku promijenili.

Nakon tog sastanka saopšteno je da su dobili blagoslov da danas organizuju okupljanje ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Ubrzo nakon te najave oglasila se Uprava policije koja je saopštila da neće dozvoliti okupljanje ispred Skupštine jer skup nije prijavljen.

Predstavnici Prave Crne Gore saopštili koji su prethodnu noć proveli ispred Skupštine su jutros “da su u ranim jutarnjim satima, nakon što smo primijetili da se jakim policijskim obručom izoluje širi centar grada, te da niko od građana više ne može doći do mjesta gdje je tim Prave Crne Gore proveo noć i čekao svoje članove, prijatelje, simpatizere i narod, da mirnim saborom pokažemo svoje neslaganje sa najavljenim otimanjem crkvene imovine, donijeli smo odluku da se okupe – ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici”.

Skupštinska rasprava počinje u 11 časova.

 

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.