sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Slava blagodarnosti u susret osam vijekova Mileševe

Slava blagodarnosti u susret osam vijekova Mileševe

Osnovne hrišćanske vrline bez obzira na vrijeme, godine, stoljeća i milenijume treba da su milost, ljubav, pravda i vjera u Boga. Vrijeme prolazi i protiče a milost nam ostaje u vjekove.  Zahvalimo svima koji su svoje molitve uznosili Bogu. Crkva je sveto mjesto gdje upućujemo blagodarnost Bogu i njegovim ugodnicima, rekao je danas vladika Atanasije, na proslavi ktitorske slave Manastira i slave eparhije Mileševske – Svetog kralja VladislavaBijeli anđeo, zahvaljujući vjernicima koji su se odazvali molitvi i čestitajući slavu. Svetu arhijerejsku liturgiju služilo je pet vladika Atanasije, Nikanor, David, Sergije i Metodije sa sveštenstvom SPC.

U susret jubileju 800 godina postojanja Manastira Mileševa vladika Atanasije je uručio orden Belog anđela prvog reda vladikama Davidu Peroviću, Sergiju Karanoviću, Metodiju Ostojiću i nekoliko gramata zahvalnosti sveštenstvu i vjernicima na revnosti, trudeljubivosti u pastirskoj službi.

Molitveno i svečano – prigodnim kulturno umjetničkim programom proslavljeno je 799 godina Mileševe u prisustvu vjerujućeg naroda, predstavnika lokalne i državne vlasti Srbije i Islamske vjerske zajednice u Srbiji.

opširnije u br. PV novina od 15.10.2018.

Mileševa službaMileševa gosti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.