četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Smjene u pljevaljskim preduzećima: Umjesto Saše Ječmenice, na čelu „Čistoće“ Gordana Lekić

Smjene u pljevaljskim preduzećima: Umjesto Saše Ječmenice, na čelu „Čistoće“ Gordana Lekić

Na sjednici Odbora direktora preduzeća „Lokalni putevi“, za vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovan je Darko Gačević. Prethodno je ostavku na mjesto direktora podnio Dragan Jovović

Tokom jučerašnjeg dana u lokalnim pljevaljskim preduzećima i ustanovama nastavilo se sa smjenama. Odbori direktora lokalnih preduzeća čiji je osnivač Opština Pljevlja, a koji su se protekle nedjelje konstituisali, juče su u preduzeću „Čistoća“ i „Lokalni putevi“ imenovali vršioce dužnosti izvršnih direktora.

– Novoformirani Odbor direktora koji čine Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin, Milovan Gogić, Jelena Šarančić i Rajko Ostojić, za vršioca dužnosti direktora preduzeća imenovao je Gordanu Lekić – saopšteno je iz preduzeća i objašnjeno da je Lekićeva upoznata sa situacijom u toj firmi.

Dosadašnji izvršni direktor preduzeća Saša Ječmenica upoznao je novog v.d. direktora sa poslovnim rezultatima i izazovima preduzeća i poželio uspješan rad u budućem periodu – navodi se u saopštenju.

Na sjednici Odbora direktora preduzeća „Lokalni putevi“, za vršioca dužnosti izvršnog direktora imenovan je Darko Gačević. Prethodno je ostavku sa mjesta direktora ovog preduzeća podnio Dragan Jovović.

– Tokom sjednice za vršioca dužnosti izvršnog direktora jednoglasno je izabran Darko Gačević – kazala je predsjednica odbora Vera Radovanović i dodala da je sjednica protekla bez ikakvih problema.

Na sjednici SO o imenovanju Svetlane Dujević

Kada je u pitanju lokalno preduzeće Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Odbor direktora u februaru je za izvršnu direktoricu imenovao Svetlanu Dujević. Dujevićeva je i ranije bila direktorica. Na prvoj sjednici Skupštine opštine Pljevlja, odbornici imaju obavezu da se izjasne o njenom izboru. Tako da će se 30. juna odbornici odlučiti da li će potvrditi izbor ili odbaciti odluku Odbora direktora.

Kada su u pitanju izbori izvršnih direktora, prije dva dana za vršioca dužnosti u lokalnom preduzeću „Vodovod“ izabrana je Biljana Đondović. U lokalnim ustanovama konstituisani su savjeti u Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić“ i Centru za kulturu, gdje su za predsjednike izabrani prethodnih dana Jelena Drobnjak i Velibor Pupović.

Na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici Savjeta galerije „Vitomir Srbljanović“ za predsjednika je izabran Radoje Rondović. U ovoj ustanovi, dosadašnji izvršni direktor Belis Pojatić je podnio ostavku. U narednom periodu odbori direktora lokalnih preduzeća „Komunalne usluge“ i „Grijanje“ imenovaće najvjerovatnije vršioce dužnosti izvršnih direktora. U preduzećima gdje su već imenovani vršioci dužnosti, odbori direktora će raspisati konkurse za izbor direktora na četvorogodišnji mandat. Izbor novih direktora se očekuje u narednih šest mjeseci.

Smjena lokalne vlasti, koju su činili kadrovi DPS-a, Bošnjačke stranke i Socijaldemokrata je počela u aprilu, izborom Darija Vraneša za predsjednika Opštine Pljevlja. Potom je uslijedila smjena opštinskih sekratara i imenovanje vršilaca dužnosti.

Lokalni izbori u Pljevljima su održani 23. oktobra prošle godine, a koalicija DPS-a, SD i Bošnjačke stranke pretrpjela je težak poraz, osvojivši od 34 svega 9 mandata.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Milović isključen iz PES-a, Mujović predložen za člana Predsjedništva

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Kako je saopšteno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.