sreda , februar 19 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Smjenski inženjer TE priznao krivicu za ekološki incident

Smjenski inženjer TE priznao krivicu za ekološki incident

Do ekološkog incidenta u rijeci Ćehotini došlo je zbog nepoštovanja definisane procedure u Termoelektrani. Posebna komisija Elektroprivrede Crne Gore utvrdila je da je zaposleni smjenski inženjer R.D. u TE “Pljevlja”,  po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na ventilu da manipuliše ventilom koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, a koja se uliva u Ćehotinu, saopštio nam je Rajko Šebek iz EPCG.

Od nadležne inspekcije u EPCG očekuju precizne informacije o šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe ali i procesuiranje svih odgovornih. EPCG žali zbog nemilog događaja , kazao je Šebek dodajući da će bez obzira na postojanje zakonom propisanih pravila zbog navedenog incidenta, još jednom preispitati sve procedure radi prevencije nastajanja takvih i sličnih situacija.

Ranije je saopšteno da će EPCG u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i sa Sporstkim Ribovolnim Klubom “Lipljen”, učiniti sve kako bi se sanirala šteta i očuvao riblji fond u pljevaljskim rijekama.

Bijela cehotina zagadjenjekorito Cehotine ekoloski incident

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

narodna kuhinja Bijelo Polje 2

Crkvena opština Bijelo Polje putem narodne kuhinje pomaže socijalno ugrožene

Podijelili 20 hiljada obroka, potrebe mnogo veće   Za godinu dana rada iz narodne kuhinje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *