subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Snimanje spota za pjesmu Danice Crnogorčević koja opisuje litije ( video )

Snimanje spota za pjesmu Danice Crnogorčević koja opisuje litije ( video )

Svoj nesvakidašnji talenat i glasovno umeće podelila je i sa narodom na litijama u Crnoj Gori. One koji su imali čast da je slušaju uživo ostavila je bez teksta. I nas je…

Nova vremena i događaji rađaju nove pesme, a kako je i sama bila neizostavni učesnik litija, objasnila nam je da „Crkva Sveta“  velelepno oslikava sve ono što je poslednjih meseci zahvatilo Crnu Goru ali i zemlje regiona.

„To pravoslavlje koje se budi u Crnoj Gori podstaklo je sve nas da se zapitamo ko smo i šta smo, odakle smo i u koga verujemo. Mislim da je moja dužnost da celokupnoj situaciji doprinesem sa onim u čemu sam najbolja – pesmom,“ rekla nam je Danica Crnogorčević.

 

Danica zaplakala zbog pesme o litijama – „Crkva Sveta“

Ova umetnica koja je rođena Baranka, ali živi u Podgorici, kaže da je spot novu pesmu snimala zahvaljujući Raju Jevriću, dok je projekat  potekao od popadije Dajane Petrović koja je inače članica grupe Nektarija, a njen suprug je sveštenik u Valjevu.

„To su divni ljudi. Dajana je napisala muziku i tekst. U poslednje vreme imala sam mnogo ponuda da snimim pesme koje oslikavaju situaciju u Crnoj Gori ali mi je suza potekla kada sam čula njenu pesmu „Crkva Sveta“, znala sam da upravo nju treba da snimim. Posebnu zahvalnost dugujem i kavalisti Milošu Nikoliću koji je izdvojio svoje dragoceno vreme u moru nastupa, da bude glavni instrument na pesmi,“ priča nam Danica.

Stvaranje pesama u ljubavi

Ona otkriva u studiju Aleksandra Kovačevića snima i svoj novi album za koji je tekst pesama napisao upravo suprug, đakon Ivan Crnogorčević.

„Najlepše je kada čovek može da stvara u okviru porodice i ovo doživljavam kao naš zajednički projekat. Privilegija je kada vam suprug piše tekstove, a onda ga ja pratim i skromno pišem muziku. Jako je bitno da čovek stvara u ljubavi, jer možeš da kažeš i da je nešto manje ili više dobro, a da se niko ne naljuti,“ priča nam ova mlada umetnica.

Mama, da li ona stvarno postoji?

Na pitanje da li je svesna činjenice da sve više postaje uzor devojčicama, Danica kaže da iskreno ne želi da bude svesna te popularnosti.

  • Danica Crnogorčević na snimanju
  • Danica Crnogorčević
  • Danica Crnogorčević na snimanju
  • Danica Crnogorčević na snimanju
  • Danica Crnogorčević na snimanjuDanica Crnogorčević na snimanju

 

„Neću da budem lažno skromna ali se i postidim od sve te pažnje. Od dece mi ne smeta ništa, jer su iskrena.Trudim se da im budem uzor u svemu. Ipak, kada neke od njih sretnem na ulici oni prosto roditeljima ne veruju da sam to ja i pitaju ih: „Mama, pa ona stvarno postoji?“ Većina dece misli da ja živim u Hramu gledajući me kako sam obučena, čak i moja ćerka kaže da sam princeza.“

Pored muža koji je đakon SPC i dvoje dece, dvogodišnje Kasijane i jednogodišnjeg Jovana, Danica nađe vreme i za sebe.

„Bilo bi sve mnogo teže da sam neko ko sebe doživljava kao zvezdu i da stalno moram da nastupam. S obzirom na to da ja želim da poslužim Gospodu, svom narodu i Crkvi onda ništa nije teško i sve stižem. Ima majki koje imaju i više dece pa se ne žale, ja samo želim da uživam u njihovom odrastanju,“ dodaje ona.

Ujedinila partizanovce i zvezdaše

Ova mlada umetnica kaže da je pevanjem počela da se bavi još pre osnovne škole, u crkvi svetog Nikole u Ulcinju, na veronauci, a kasnije se razvila i ljubav prema duhovnoj muzici kao iskonskom očuvanju naših korena.

„Moja duša je sva u tome ali nemam prilike da snimam baš prave duhovne pesme psalme i tropare koje mnogo volim“.

Ova mlada umetnica pevala je čak i stihove iz Njegoševe „Luče mikrokozma“, što je malo kome pošlo za rukom. Zbog mnogobrojnih poziva jedva čeka da se situacija stabilizuje i da poseti Srbiju.

„Skoro smo nastupali u Nišu na utakmici Partizana i Zvezde i svi su pevali uglas jednu pesmu. Svi treba da shvate da smo braća i sestre u Hristu i da zapravo između nas nema razlike,“ završava nam priču Danica Crnogorčević.

 

 

izvor: sputnjik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

dani humora

Nagrada „Mladi Tipar“ Jovanu Zafiroviću

Nagrada „Mladi Tipar“ za ciklus od 10 aforizama, za koju pravo učešća imaju autori do …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *