utorak , septembar 29 2020
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Crnogorska vlast je izgubila kompas

SNP: Crnogorska vlast je izgubila kompas

Nadamo se da će direktor Uprave policije Veselin Veljović svoj autoritet ubuduće koristiti da službenike Uprave policije i povezanih službi motiviše da rade ono što je njihov stvarni posao, a ne da vrše lov na vještice u pokušaju da se dodvore svojim šefovima, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Crnogorska vlast je definitivno izgubila kompas. Nakon zastrašivanja i hapšenja novinara koji su, po mišljenju nadležnih organa, svojim pisanjem uzbunjivali javnost i širili paniku, na red su došli i obični građani. To što je Nikšićanin Milija Goranović kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog komentara koji je objavio na Fejsbuku, a kojim se „ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću“, izazvalo je ogorčenje i zabrinutost kod naših građana“, istakli su iz SNP.

Iz te partije su dodali da umjesto da se obračunavaju sa kriminalcima koji truju našu omladinu i vode ratove na crnogorskim ulicama, režimlije neprimjerenim sankcijama pokušavaju da disciplinuju i zaplaše građane koji na društvenim mrežama izražavaju mišljenje o onima koji godinama doprinose stvaranju ambijenta nesigurnog za život i svakodnevne aktivnosti.

„Javni funkcioneri moraju imati znatno veći prag tolerancije prema stavovima građana, zahvaljujući kojima se i nalaze na značajnim mjestima i uživaju sve privilegije koja one sa sobom nose. Kada pojedinci profašističkim nastupima na društvenim mrežama vrijeđaju čitav jedan narod, odgovorne institucije u tome ne vide ništa sporno. Međutim, kada se ispolji zamjerka na račun državnih zvaničnika dolazi do ekspresne reakcije. Dakle, radi se o dvostrukim aršinima u poimanju shvatanja izgovorene riječi, što je svima u Crnoj Gori odavno postalo jasno“, kazali su iz SNP.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

_za-buducnost-crne-gore_Vijesti

„ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“ : ZAR OPET „RAT ZA MIR“ ?

    Postupak nosioca liste Velike narodne koalicije ZA BUDUĆNOST CRNE GORE profesora Zdravka Krivokapića, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *