četvrtak , jul 2 2020
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Kazniti Javni servis za kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje

SNP: Kazniti Javni servis za kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje

Socijalistička narodna partija očekuje da će Agencija za elektronske medije i u ovom slučaju naći za shodno da reaguje, odnosno da upozori i kazni Televiziju Crne Gore za kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje i netrpeljivosti, kao što je bila brza da zabrani prikazivanje pojedinih emisija iz susjedne Srbije“

 Javni servis se u svom poznatom maniru još jednom obrušio na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i njenog prvog čovjeka, mitropolita Amfilohija, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.Emisija, koja je sinoć prikazana, na najprizemniji i najbesprizorniji način ogolila je zle i huškačke namjere uredničkog tima ovog medija, odnosno vlasti čije direktive prima.

Cilj emitovanja ovakvog sadržaja bio je da u vrijeme održavanja istorijskih litija širom Crne Gore, na kojima se traži povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dovede u pitanje integritet čovjeka koji je, po mišljenju vlastodržaca, najodgovorniji što se sve ovo i dešava“, navode iz SNP.

URA, RTCG 97000duprise, svih
Zgrada RTCG

Tako, dodaju oni, tim koji je radio na ovoj emisiji mitropolita Amfilohija, vrhovnog poglavara jedine kanonski priznate crkve u Crnoj Gori, naziva „izaslanikom crkve strane države, fanatičnim sljedbenikom velikosrpskog nacionalnog projekta“, te „duhovnikom koji druguje sa živim zločincima, a mrtve promoviše u svece“.

Toliko o objektivnosti, nepristrasnosti i profesionalizmu „Javnog“ servisa. Socijalistička narodna partija očekuje da će Agencija za elektronske medije i u ovom slučaju naći za shodno da reaguje, odnosno da upozori i kazni Televiziju Crne Gore za kršenje profesionalnih standarda i širenje mržnje i netrpeljivosti, kao što je bila brza da zabrani prikazivanje pojedinih emisija iz susjedne Srbije“, upozoravaju.

Ono što, svakako, treba da znaju i oni koji su stavili svoj potpis na ovaj sramni televizijski uradak, ali i vlast koja je inspirator svega, jeste da litije koje im toliko bodu oči neće stati.

„Naprotiv. Svaki ovakav i sličan izlet motiviše još hiljade građana da pristupe svenarodnim molitvenim šetnjama i daju doprinos borbi za odbranu svetinja. Narod je davno rekao: „Ko drugome jamu kopu, sam u nju upada“. Pa, gospodo, samo nastavite“, zaključeno je.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pljevlja

Demokrate reagovale na saopštenje DPS: Srušićemo vas tako da vas više niko ne sagradi

Pljevaljski odbor autokratskog DPS režima pokazuje i u javnim saopštenjima opštu političku slabost, nemoć i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *