četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / SNP: Nadležni da zaustave rast cijena

SNP: Nadležni da zaustave rast cijena

CIJENE POJEDINIH ARTIKALA DRASTIČNO UVEĆANE

 

„U tom pravcu pozivamo nadležne institucije da se oglase i objave artikle kojima su vlasnici, neodgovorno i na štetu svojih sugrađana, enormno podigli cijene. Posebno je neodgovorno u ovom vremenu povećavati cijene hrane, medicinske opreme, odnosno artikala od životnog značaja za svakog našeg građanina“, kazali su u SNP-u

Joković, SNP
Joković, SNP (Foto: Luka Zeković)

Ova partija je podsjetila vlast i resorno ministarstvo ekonomije da je još krajem januara Svjetska zdravstvena organizacija proglasila koronu javnom zdravstvenom prijetnjom na međunarodnom nivou, te su u tom pravcu mnoge zemlje u okruženju donijele uredbe kojima se zabranjuje rast cijena artikala u periodu dok traje ova pandemija.

Paušalne izjave i verbalni pozivi da se zaustavi rast cijena artikala, prema njima,  očigledno nijesu dali željene rezultate.

„Još jednom pozivamo nadležne unstitucije da se pod hitno pozabave ovim aktuelnim problemom, te da se ova kriza ne koristi da bi pojedinci punili džepove na narodnoj muci. Najmanje je sada vrijeme na podjelu na bogate i siromašne. Gospodo, iz vlasti, radite svoj posao“, kazali su iz SNP-a.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pare

Uprava prihoda i carina: Za tri mjeseca više od pola milijarde budžetskih prihoda

Uprava prihoda i carina je od početka kalendarske 2022. godine do 20. januara naplatila 81.266.928 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *