petak , 12 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP Pljevlja: DPS koalicija pasivno posmatra trovanje Pljevljaka

SNP Pljevlja: DPS koalicija pasivno posmatra trovanje Pljevljaka

Poslednji rezultati koji se odnose na novembar objavljeni od nadležne Agencije za zaštitu prirode i životne sredine pokazuju da su Pljevljaci od 30 samo 7 dana udisali čist vazduh potvrđuju katastrofalno stanje životne sredine i zdravlja građana Pljevalja. Ovih dana građani su onemogućeni namjerno ili ne da prate stanje PM čestica sa Mjerne stanice u Gagovića imanju dok druga Mjerna stanica Gradina ne radi od početka novembra.

Lokalna DPS koalicija nezainteresovano posmatra trovanje vlastitih građana, a ekološki inspektor koji je konačno dodijeljen Pljevljima ne radi svoj posao već obavlja poslove sanitarnog inspektora.

Evidentna je i zagađenost rijeke Breznice koja je u dobrom dijelu toka mrtva rijeka jer se dio gradskih fekalije ispušta direktno u rijeku, dok Pogon za prećišćavanje otpadnih voda nije u funkciji.

Zagađen vazduh i voda zajedno sa epidemijom Covid 19 mnogo utiču na inače narušeno zdravlje građana Pljevalja, a da niko od nadležnih u opštini Pljevlja ne reaguje.

Krajnje je vrijeme da lokalni moćnici počnu raditi posao za koji su plaćeni i primjene zakonske mjere da bi građanima konačno omogućili da žive u zdravoj životnoj sredini.

Opštinski odbor SNP-a Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.