četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP Pljevlja: DPS pominje parlamentarne, ne i lokalne izbore svjestan podrške koju ima u Pljevljima

SNP Pljevlja: DPS pominje parlamentarne, ne i lokalne izbore svjestan podrške koju ima u Pljevljima

Aktuelna pljevaljska vlast danas je izdala saopštenje „puno brige za pljevaljske resurse i domaćinsko upravljanje istim“. Dato saopštenje kao da je pisano koju godinu unazad, pa se ukazuje kako se pljevaljskim parama puni budžet Podgorice a Rudnik uglja u tome prednjači.

Kao što bi rekli stihovi Zabranjenog pušenja „zaboravio je bio sve zajedničke akcije“. Akcije u kojima je sinergijom DPS lokalaca i DPS centrale u Podgorici iz Pljevalja odnijeto gotovo sve što se moglo odnijeti a ostavljeno nešto „moderne kaldrme“ koja se ošteti svako malo.

Ne brine lokalni DPS otužna demografska slika po kojoj je u pola godine u Pljevljima rođeno tek nešto više od 60-ak beba. Možda je i zato kriva polugodišnja vladavine nove vlasti.

U jednom se slažemo sa njima, nova Vlada ne čini baš mnogo po pitanju oživaljavanja Pljevalja i nekih datih obećanja. I ovim putem pozivamo nadležne ministre da posjete Pljevlja i na licu mjesta Pljevljake uvjere da će doći do promjena u vlasničkoj strukturi Rudnika uglja.

Sa druge strane, kolika je panika u redovima lokalnog DPS-a najbolje govori činjenica da umjesto lokalnih izbora u saopštenju pominju parlamentarne. Valjda i sami svijesni trenutne podrške koju uživaju na lokalnom nivou.

Opštinski odbor SNP-a Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.