četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / SNP Pljevlja: Pelet kasni, ulice kao nakon rata, para u budžetu ne fali, a predsjednik sadi drveće

SNP Pljevlja: Pelet kasni, ulice kao nakon rata, para u budžetu ne fali, a predsjednik sadi drveće

Sadnjom zimzelenog drveta ispred spomenika palim borcima na Stražici, koji do danas još nije u potpunosti rekonstruisan, iznajmljeni predsjednik Opštine iz redova DPS-a građanima Pljevalja priča o ekologiji i navodno poboljšanom ekološkom stanju u Pljevljima.

Ovom izjavom Rajko Kovačevic pokušava da skrene pažnju sa nesposobnosti lokalne vlasti na čijem je čelu, koja u zadnjem vremenskom periodu nije realizovala nijedan kapitalni projekat.
Građani Pljevalja žive u gradu u kojem ulice izgledaju kao da je ratno stanje. Oštećuju im se i uništavaju vozila zbog katastrofalnog stanja ulica, pa su prinuđeni da izdvajaju značajna novčana sredstva za popravku svojih automobila. Zbog katastrofalnog stanja ulica ugrožena je i bezbjednost učesnika u saobraćaju na užem gradskom području.

Dok se predsjednik hvali milionskim budžetom, građani Pljevalja ne vide nikakav pomak u realizaciji kapitalnih projekata. U XXI vijeku, Pljevljaci nemaju ispravnu vodu za piće. Grejna sezona je skoro počela, a sa isporukom peleta se značajno kasni. Od raspisanog tendera za popravku krovnih pokrivača na pojedinim zgradama, nije bilo ništa. Slično je i sa obećanim termo fasadama iako je novac za njihovu realizaciju dobijen od UNDP. Gdje je, ili gdje će završiti, ne znamo.

Lokalna samouprava ne planira da preduzme mjere kako bi smanjila nezaposlenost te stvorila uslove da mladi ostaju da žive i rade u Pljevljima. Očigledno da je sadašnja lokalna vlast svijesna da joj se bliži kraj vladavine pa jeftinim trikovima pokušava ublažiti svoj poraz na predstojećim lokalnim izborima.

OO SNP Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.