subota , 13 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Političko-pravni marifetluci Dejana Miličića

SNP: Političko-pravni marifetluci Dejana Miličića

POLITIČKO-PRAVNI MARIFETLUCI DEJANA MILIČIĆA

Prostu činjenicu da zajedno sa Savjetom tokom 2016. i 2017. godine nije uspio da obezbijedi ni minimalna sredstva za preživljavanje Radio televizije Pljevlja, dovodeći ovaj medij na rub propasti, direktor Dejan Miličić objašnjava koristeći političko-pravne marifetluke.

Finansijski zločin, po ovom finansijskom ekspertu, učinjen je 2010. godine u vrijeme vladavine Filipa Vukovića, kada je Skupština opštine Pljevlja u kojoj je većinu imala opozicija, svojom odlukom omogućila da zaposleni u Radio televiziji Pljevlja prime zarađene plate. Naravno, kreditnim zaduženjem, jer druge mogućnosti nije bilo, a kredit je po osnovu svog bahato i nepotrebno napravljenog duga prema Televiziji u 2009. i 2010. godini, u obavezi da vrati opština Pljevlja.

To je po Miličiću finansijski zločin, a nije činjenica da njegove kolege, i pored njegovog navodnog predanog rada na građenju blagostanja, nijesu primile šest zarađenih plata?

Pretpostavljamo u kom grmu leži zec. Ako je tačno, kao što se priča, da je Miličić od sredstava predviđenih budžetom Opštine za redovno finansiranje Radio televizije Pljevlja vraćao upravo ovaj kredit, koji nije trebao da vraća, onda je to posao za druge organe.

Umjesto tužakanja opozicije i mahanja nezavisnom medijskom pozicijom pod kojom podrazumijeva sebe i Savjet, predlažemo mu da, zajedno sa Savjetom, OEBS-u i Evropskoj institucijama podnese finansijski izvještaj za 2016. godinu, jer to nije učinio građanima Pljevalja u zakonskom roku, zbog čega bi morao biti smijenjen. Možda mu mogu pomoći novozaposleni stručnjaci, čijim je zaradama skromni budžet Radio televizije Pljevlja opteretio za još nekoliko desetina hiljada evra.

Znaju zaposleni u Radio televiziji Pljevlja da naša briga za položaj u kom su se našli nije rezultat naše želje da ih politički ponizimo i zloupotrijebimo, već da pomognemo izvlačenje ispod političkog mentorstva u koje ih je gurnulo sadašnje rukovodstvo Televizije i lokalna vlast, mentorstva koje pokušavaju da pretvore u ropstvo.

Informativna služba SNP Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.