sreda , 28 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Požar u Televiziji zapalili oni koji sada pokušavaju da ga ugase

SNP: Požar u Televiziji zapalili oni koji sada pokušavaju da ga ugase

Finansijska situacija u Radio televiziji Pljevlja nikako da se stabiluzuje. Ovaj medij kao da je snašla elementarna nepogoda koju, uz ogromne napore koje navodno ulažu, nikako ne uspijevaju da saniraju sadašnji menadžment Radio televizije i lokalna vlast.

No, uporno se previđa činjenica kako je do ovakve situacije uopšte došlo? Kako je Lokalni javni emiter uopšte došao u situaciju da zaposleni nijesu primili već šest zarađenih plata?

Istine radi i javnosti radi treba reći da je jedina elementarna nepogoda koja je zadesila Radio televiziju Pljevlja upravo sadašnji upravljački tim Televizije, na čelu sa predsjednikom Savjeta i direktorom, i aktuelnom lokalnom vlasti.

Najprije je, uz primjenu mjera pravno-političkog nasilja smijenjen prethodni Savjet Radio televizije Pljevlja a medij ostavljen bez organa upravljanja, pa zatim uz puno političko saglasje izabran novi, politički podoban, Savjet Televizije i direktor.

I umjesto očekivanog mira u kući i najavljenog prosperiteta krenulo je kao u turskim serijama. I pored toga što se predsjednik opštine slikao svakodnevno, u raznim ulogama i pozama, Radio televizija Pljevlja je u 2016. godini dobila nikad manje novca iz opštinskog budžeta – svega 150 hiljada evra! Ponižavanje, ne samo zaposlenih nego i navodno „nezavisnih“ i „slobodnih“ upravljača u Televiziji nastavljeno je i u 2017. godini – opredijeljeno je svega oko 170 hiljada evra!

Ničim objašnjeno disciplinovanje Radio televizije Pljevlja od strane osnivača nije imalo odjeka u načinu upravljanja. Čitava 2016. godina potrošena je kao da je sve u najboljem redu, pa je zabilježen rekordan gubitak u istoriji Radio televizije Pljevlja – gotovo 120 hiljada evra. Takav poslovni fijasko nije ostavio nikakve posledice na način upravljanja ovim medijem ni u 2017. godini. Nema mjere štednje i racionalizacije, stiže se do šest neisplaćenih zarada, odnosno urgentnog duga od oko 160 hiljada evra, a menadžment kreće u nova zapašljavanja. Uz politički intervencionizam i nepotizam uptravljačkih struktura zaposleni su novi radnici, koji će budžet ovog medija opteretiti za još tridesetak hiljada evra godišnje.

Pored toga, napravljeno je još sijaset grešaka i promašaja u poslovanju – poput vraćanja kredita iz 2010. godine što je obaveza opštine Pljevlja, potom potpisivanja ugovora o reprogramu obaveza za poreze i doprinose sa Ministarstvom finansija a bez garancija osnivača da će taj novac nadoknaditi Televiziji.

Kad se sagledaju ove proste činjenice jedino logično pitanje koje se može postaviti jeste – kako je i zašto do ovog uopšte došlo?

I jedini realan i logičan odgovor glasi: neznanje i nestručnost menadžmenta Televizije udruženi sa piromanskim porivima lokalne vlasti zapalili su, potpuno nepotrebno, požar koji sada pokušavaju da ugase! Pokušavaju da ugase ali ne i da objasne zašto su ga uopšte zapalili.

Doći će dan kada će to morati da učine.

 

 

 

 

Informativna služba SNP-a Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ujedinjena na lokalnim izborima u koalicijama

Predsjedništvo Ujedinjene Crne Gore potvrdilo je predloge svojih opštinskih odbora da na predstojećim lokalnim izborima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.