ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Što hitnija promjena postojeće vlasti

SNP: Što hitnija promjena postojeće vlasti

Pljevlja su, pod upravom aktuelnog nelegitimnog i nesposobnog rukovodstva, svakim danom sve više i više degradirana, čime su ovaj grad i njegovo stanovništvo dovedeni na sami rub opstanka.

Kreatori politike sunovrat Pljevalja, na čelu sa nelegalnim predsjednikom Opštine, svojim „rezultatima“ su dokazali da je SNP bio u pravu kada je konstantno javno ukazivao na njihovu nesposobnost, nekompetentnost, korumpiranost, politički nepotizam i bespogovorni poltronski odnos prema centralnoj vlasti.

Jedino rješenje za alarmantnu situaciju u Pljevljima je što hitnija promjena postojeće vlasti i dovođenje na čelo opštine ljude koji će okupiti sav kadrovski potencijal, definisati prioritete razvoja, zaštiti interese ove sredine od klasične eksploatacije njenih resursa i sanirati katastrofalne posledice sadašnje vladavine.

Uzalud je sav trud čelnika lokalne uprave da uz pomoć nepotpunih informacija i podataka saopštenih u formi poluistina predstave stanje drugačijim od onog kakvo jeste.U takve bajke više niko vjeruje, što je pokazao i rezultat glasanja Pljevljaka na parlamentarnim izborima kada su ubjedljivom većinom podržali partije koje čine opoziciju u lokalnom parlamentu.

Međutim, ta opomena nije bila dovoljna predsjedniku Opštine, već je u sumiranju godišnjeg rada svoje administracije, povodom Dana opštine, nastavio sa obmanama i bacanjem prašine u oči javnosti, govoreći samo o navodnim uspjesima, ne iznoseći potpune činjenice kako o stanju opštinskih finansija, tako i o drugim pitanjima od vitalnog značaja za ovu sredinu.

Tako se dotični gospodin pohvalio smanjenjem duga Opštine, ne pominjući realno stanje da se enormno povećao dug lokalne uprave izvođačima radova i drugim dobavljačima, kao i da su dugovanja preduzećima čiji je osnivač Skupština opštine dostigla enormne iznose. Primjera radi, trenutni dug samo u jednom takvom preduzeću prešao je 700.000 evra, a kašnjenje plata radnicima je redovna pojava.

Za iole upućenije analitičare finansija lokalne uprave stanje je, suprotno tvrdnjama predsjednika Opštine, katastrofalno i sasvim je izvjesno da će se ponoviti situacija sa kraja mandata njegovog kolege iz DPS-a koji je za sobom ostavio haos koji ni dan danas nije saniran. Dakle, smanjenje kreditnih obaveza opštine Pljevlja istrgnuto je iz ukupnog konteksta i kao poluistina plasirano javnosti kao navodni uspjeh lokalne uprave, dok je stvarnost potpuno suprotna i ukazuje na enormno povećanje realnog duga Opštine.

Ukazujemo i da su podaci koje je nelegitimni predsjednik Opštine saopštio o završetku radova na Domu kulture, izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, planova za izgradnju gradske toplane ili stanje lokalne infrastrukture daleko od stvarnog stanja stvari.

Do kojih granica ide osionost i samovolja nelegalnog predsjednika Opštine, koji se očigledno oslanja, zbog svog poltronskog stava, samo na podršku vrha svoje partije i izvršava samo njene zadatke, govori i podatak da su ponovo angažovani svi radnici koji su otpušteni po Lex specialis, a za obavljanje nepostojećih privremenih i povremenih poslova. Takvih je samo u lokalnoj upravi četrdesetak, dok je njihov broj u lokalnim preduzećima znatno veći.

Na kraju, još jednom ističemo našu iskrenu zabrinutost za stanje u lokalnoj upravi kako po pitanju finansija, tako i za sveukupnu situaciju u koju je aktuelna vlast dovela građane Pljevalja.

SOCIJALISTIČKA NARODNA PARTIJA CRNE GORE

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade održan je sinoć u Podgorici, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.