subota , novembar 28 2020
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Vlada i nadležni što prije da donesu mjere za prevazilaženje potencijalno teške krize u turizmu

SNP: Vlada i nadležni što prije da donesu mjere za prevazilaženje potencijalno teške krize u turizmu

„PREDSTOJEĆA TURISTIČKA SEZONA U CRNOJ GORI BIĆE NEIZVJESNA“

„U nekim hotelima već su otkazane sve grupe za mart i čak 70 odsto najavljenih grupa za april, pa se po pojedinim mišljenjima, crnogorski turizam nalazi u najtežoj poziciji od ratnih devedesetih godina. Postavlja se i pitanje kakva će biti platežna moć turista kada širenje virusa počne da jenjava“, kaže se u saopštenju SNP-a

„U nekim hotelima već su otkazane sve grupe za mart i čak 70 odsto najavljenih grupa za april, pa se po pojedinim mišljenjima, crnogorski turizam nalazi u najtežoj poziciji od ratnih devedesetih godina. Postavlja se i pitanje kakva će biti platežna moć turista kada širenje virusa počne da jenjava“, kaže se u saopštenju SNP-a.

„Dok turistički radnici muku muče sa pomenutim problemima, iz Nacionalne turističke organizacije i Ministarstva održivog razvoja i turizma iskazuju nadu da će do glavne turističke sezone u Crnoj Gori, koja obuhvata jul, avgust i septembar, doći do stabilizacije situacije“, kaže se u saopštenju.

„Kao mnogo puta do sada, nema plana suočavanja sa situacijom, nema preventivnih mjera, nema strategije kako pomoći ugroženom turističkom sektoru, kao ni radnicima koji žive od posla u ugostiteljstvu i hotelijerstvu“, tvrde u SNP-u.

Kako saopštavaju, „naše institucije se, kao u slučaju zimske turističke sezone kada su prizivale snijeg, sada nadaju da će korona virus proći što prije“.

„SNP CG poziva Vladu i nadležne organe da što prije izađu sa jasnim mjerama kako prevazići potencijalno tešku situaciju u turizmu, da bismo osigurali da ova pošast izazove što manje posledica po sve nas“, kaže se u saopštenju.

„U tom smislu, po ugledu na zemlje regiona, moglo bi se razmisliti o nižim cijenama boravka u hotelima i privatnom smještaju tokom maja i juna“, saopšteno je iz SNP-a.

„Istovremeno, podrška bi se mogla ogledati u odlaganju plaćanja poreza na dobit, te subvencijama koje se odnose na poreze i doprinose zaposlenih, kao i liberalniji odnos banaka prema kreditnim obavezama turističkih poslenika“, zaključuje se u saopštenju.

 

IZVOR: VIJESTI.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS Pljevlja-logo

OODPS:Opozicija pokušala da profitira na bolesti kolega, iako zna da DPS ima apsolutnu većinu u Pljevljima

Donošenje odluka u cilju funkcionisanja kvalitetne lokalne uprave a u svrhu ostvarivanja javnog interesa svih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *