nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / SNP:DPS kadrovi uništili „Vodovod“ – dugovanja 2,4 miliona eura, za poreze i doprinose 755.000 eura

SNP:DPS kadrovi uništili „Vodovod“ – dugovanja 2,4 miliona eura, za poreze i doprinose 755.000 eura

Poštovani građani, ovih dana ste svjedoci političke krize u pljevaljskom Vodovodu na čijem je čelu Čedo Gospić, istaknuti i lojalni partijski vojnik DPS-a. Da postoji politička kriza u ovom preduzeću potvrđuje i činjenica da program rada ovog pljevaljskog preduzeća „Vodovod” ni do današnjeg dana nije usvojen, a situaciju je dodatno zakomplikovalo podnošenje ostavke predsjednika odbora direktora Abdulaha Šulovića opet istaknutog člana OO DPS-a Pljevlja.  Lokalna vlast u Pljevljima koja odavno nema podršku građana Pljevalja odlučila je da na sjednici zakazanoj za drugi april izabere novi odbor direktora, koji će biti poslušniji od prvog i koji treba da izabere novog direktora  “Vodovoda” jer sadašnji direktor Čedo Gospić odlazi u penziju. Na ovaj način DPS želi da osigura svoj položaj u ovom preduzeću, a da li će uspjeti u namjeri da razriješi stare članove i izabere nove u odboru direktora ostaje da se vidi na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Situacija u “Vodovodu” nije sjajna što pokazuje i činjenica da je sadašnji menadžment sastavljen od DPS kadrova uništio preduzeće, dovodeći ga pred samo gašenje. Iako građani Pljevalja plaćaju možda i najskuplju vodu u Crnoj Gori, koja je tokom godine više za tehničku upotrebu nego za piće, ovo preduzeće nagomilava dugovanja koja iznose 2,4 miliona eura, a prispjele obaveze za poreze i doprinose su 755.000 eura.

U ovom preduzeću se mora što prije krenuti u rješavanje nagomilanih problema izazvanih od DPS kadrova, kako ne bi završilo kao DOO “Agencija za stambeno poslovni fond i DOO Komunalne usluge.

Ovim putem pozivamo predstavnike lokalne vlasti da sjednu sa predstavnicima partija koje čine opoziciju u lokalnom parlamentu i dogovore vrijeme održavanja vanrednih lokalnih izbora u Pljevljima, jer je to najbolje rješenje kako za građane Pljevalja, tako i za sva Javna preduzeća u našoj opštini.

 

OO SNP-a Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.