nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / SNS: Srpski mediji bez podrške institucija u CG, moguća potpuna obustava rada

SNS: Srpski mediji bez podrške institucija u CG, moguća potpuna obustava rada

Uz izvinjenje javnosti zbog prekida programa, obavještavamo vas da je usled neizmirenih dugovanja prema Elektroprivredi Crne Gore, jutros oko 10 časova isključena struja Srpskoj kući, a time i srpskim medijima – Srpskoj televiziji i Srpskom radiju, koji emituju cjelodnevni program.

Ne sporeći potraživanja Elektroprivrede Crne Gore za utrošak električne energije, obavještavamo javnost da projekti srpskih organizacija koji se bave očuvanjem identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori nijesu imali podršku fondacija koje za tu namjenu imaju opredijeljena sredstva. Od ukupno više od četiri miliona evra opredijeljenih sredstava u proteklom periodu, u Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, srpskim organizacijama dodijeljeno je manje od jedan posto, iako srpski narod čini natpolovičnu većinu građana Crne Gore koji koriste podršku navedenih fondacija.

Značajno je napomenuti da srpske organizacije i pojedinci, od izdvajanja Crne Gore iz zajedničke države, pa do danas, nijesu dobijali podršku ni od Ministarstva kulture, kao ni Centra za kulturu manjina, što svjedoči o očiglednoj diskriminaciji srpskog naroda u Crnoj Gori.

Stoga obavještavamo javnost Crne Gore da će, ukoliko se ne pronađe adekvatno rešenje, doći do potpunog zaustavljanja rada srpskih medija u Crnoj Gori.

Informativna služba srpskih medija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *