četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Spajić najavio uvođenje socijalnog bona i ograničavanje marže na osnovne životne namirnice

Spajić najavio uvođenje socijalnog bona i ograničavanje marže na osnovne životne namirnice

“Računamo da ćemo sredinom sljedeće nedjelje imati pravni akt kojim ćemo ograničiti cijene životnih namirnica, odnosno marže”, rekao je Janko Odović.

Minsitar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da to ministarstvo u dogovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem radi na ograničavanju marži na osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene kategorije, kako niko ne bi zarađivao na njima.

On je najavio uvođenje specijalnog bona u visini od 30 do 100 eura za socijalno ugrožene kategorije, kao i robnih rezervi, koje će dobro doći u situacijama u kojima je, kako je kazao Spajić, trend cijena vrlo nepovoljan, a u kojima bi država mogla da interveniše.

Državni sekretar Janko Odović kazao je da će se u toku ove nedjelje raditi na analizi kako na najbolji način ograničiti marže na cijene osnovnih životnih namirnica.

“Tu mislimo na hljeb, mlijeko, ulje, čije poskupljenje su građani najviše osjetili… Računamo da ćemo sredinom sljedeće nedjelje imati pravni akt kojim ćemo ograničiti cijene ovih životnih namirnica, odnosno marže”, naveo je Odović.

On je kazao da će u okviru programa socijalnog bona sjutra uputiti javni poziv svim marketima koji žele da se uključe i budu društveno odgovorne.

“Oni će na vrijednost bona davati određenu vrijednost popusta na namirnice koji se tim bonom mogu kupiti. Taj bon mogu dobiti svi građani koji su spadaju u socijalno ugrožene kategorije”, rekao je Odović i dodao da je to rezultat Direkcije za socijalnu pravdu, koja je nedavno osnovana.

Izvor: Vijesti

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Raste“ broj zaposlenih, ali se nezaposlenost ne smanjuje

Ako broj nezaposlenih već godinama ne pada ispod 40 hiljada, onda se nemate čime specijalno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.