nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Srbija obustavlja izvoz osnovnih životnih namirnica i dezinfekcionih sredstava

Srbija obustavlja izvoz osnovnih životnih namirnica i dezinfekcionih sredstava

POTVRDIO VUČIĆ

Predsjednik Srbije je rekao i da proizvođači toalet papira svoje proizvode neće moći da izvoze na strana tržišta

Vučić
Vučić (Foto: Betaphoto)

Nedostatak likvidnih sredstava, kada do toga bude došlo, država će nadomjestiti kreditima iz Fonda za razvoj sa kamatom od jedan odsto, najavio je Vučić.

„Imamo 13,5 milijardi eura devizne rezerve, pet milijardi više nego prije nekoliko godina. Imamo 30,5 tona zlata, devet tona u Bernu u Švajcarskoj da bismo svakog trenutka to mogli da naplatimo. Naša monetarna i fiskalna stabilnost su neupitni“, istakao je predsjednik Srbije.

Kada su u pitanju firme i pojedinci koji budu pogođeni koronavirusom, Vučić je kazao da „koliko god budemo mogli da pomognemo, pomoćićemo“.

„Dio onima koji su direktno pogođeni država će pomoći oko isplate plata… Narodna banka neće štampati dodatan novac“, kazao je Vučić.

Kada je u pitanju broj respiratora, srbijanski predsjednik je kazao da je jutros nabavio još 50, a da nabavka nigdje nije oglašena.

„Snalazim se. Pa me gonite jednog dana što sam narodu nabavljao respiratore… Zato što ono što nas čeka biće užasno i nikada nećemo biti pripremljeni. Nijedna zemlja nije pripremljena“, kazao je Vučić i istakao da je ukupan broj respiratora od danas državna tajna.

Upitan da li će u Srbiji biti uvedeno vanredno stanje, Vučić je rekao da je to mjera koja se odlaže do posljednjeg, a prvog neophodnog trenutka. Ipak, dodao je da ne isključuje mogućnost da vanredno stanje bude uvedeno.

 

izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

SUTRA SLAVIMO VAVEDENJE! Po jutru na ovaj veliki praznik prema narodnom verovanju znaćemo kakva će nam biti sledeća godina!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Vavedenje Presvete Bogorodice – jedan od dvanaest velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.