nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Srećana Nova 2021. godina

Srećana Nova 2021. godina

Godina koja je rasipala strah I u kojoj smo se razvijali svoju ljubav  je na izmaku. Najviše straha sijao je nevidljivi neprijatelj korona virus koji je, od marta kada je Svijetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju korona virusom odnio preko 1,7 miliona života, promijenio našu svakodnevicu i navike. Na sreću od preko 81 milion inficiranih lica preko 46 miliona je izliječenih.  Najveća država u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa su u Aziji: Severna Koreja I Turkmenistan I šest država u Australiji i Okeaniji: Kiribati, Savezne Države Mikronezije, Nauru, Palau, Tonga, Tuvalu.

Zaključavanje gradova I država, kao I mjere za suzbijanje epidemije  vratile su stare vrijednosti, odnosno okupile porodicu  jer ona I oduvijek jeste izvor pažnje, snage i ljubavi.

Biblijske slike molitvenih litija širom Crne Gore donijele su radost i pokazala kao čovjeku malo treba da osjeti beskrajnu sreću i lakoću, koju daruje čisto srce i Božija blagodat. Politički procesi na državnom nivou su u Pljevljima  unosili kršenje prava na slobodu izražavanja, česta privođenja sugrađana u stanicu Centra bezbjednosti, na žalost I prekomjernu upotrebu sile. Organizovano zastrašivanje sugrađana islamske vjeroispovjesti unijelo je strepnju i nemir , a od pravosudnih  organa se očekuje da će da rasvijetle sva dešavanja.

Neka Nova 2021. Godina bude godina isticanja sličnosti a ne traženja razlika. Težnje ka sveopštem dobru najljepše je da počne od dobrih misli, koje će nam pomoći da naučimo jedni drugima  da iskazuejmo poštovanje I ljubav jer   “kakve su nam misli, takav nam je život”.

Uz poštovanje epidemioloških  mjera “distanca, maska, ruka” ne zaboravite da u novogodišnjoj noći pružite ruku, zagrlite vaše namilije  i skinete masku zabrinutosti jer samo LJUBAV ima moć da savlada strah I donese sreću svakom čovjeku.

Kada stisnete ruke – ne puštajte, u svom domu  igrajte, bilo da harmonika veze kolo, viliona čežnjutivo u damar dira, bečki vlacer u krug vas zavrti ili latino zvuk donese ritam ljeta i radosti. Sve pohvale upućujemo za naših 15 sugrađana, koji su uprkos korni, I uz maske uspjeli da savladaju nove plesne vještiine I polože prvi stepen u plesnoj školi Sonrisa (osmijeh), koju vode Slobodan i Jelena Vukčević, diplomirani ekonomisti, aktuelni državni prvaci Crne Gore u standardnim i latino plesovima i osvajači mnogih međunarodnih takmičenja.

Prije nekoliko dana naši sugrađani uživali su na podijumu Hotela “Pljevlja”  pokazujuću kakao su savladali valcer, sambu, ća-ća ća, moderni disko ples,  dok su polagali završni  ispit. Polaznica plesne škole Jelena Zeković kaže da su od septembra imali jednom nedeljno čas plesa i da su svi zadovoljni trudom instruktora I postignutim rezultatima.

Zato bez obzira da li u novogodišnjoj noći birate mir porodičnog okupljanja,  dobru knjigu, novogodišnji tv program ili muziku, pamtimo lijepe trenutke  i dočekajmo Novu 2021. godinu  radujući se bližnjima, boljim danima i ljudima dobre volje.

Koristeći fotografije naših sugrađana prenosimo dio pretpraznične atmosfere iz naše opštine.. Nekoliko sniježnih dana obradovalo je mnoge sugrađane zimskim pejzažima. Poslednji dan stare godine na plus sedam nije ni najmanje podsjećao na zimski dan.

Okićeno dvorište u PV
Okićeno dvorište u PV

Dječija radost

J

Snijeg u Boljanićima
Snijeg u Boljanićima

FB_IMG_1609069570924

Novogodišnja jelka u. Pv
Novogodišnja jelka u. Pv
Zimska čarolija u Vodicama
Zimska čarolija u Vodicama
Polaznici plesne škole
Polaznici plesne škole
Uspeh na kraju godine
Uspeh na kraju godine

FB_IMG_1609370724421

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.