sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / SSCG: Poslodavci da budu odgovorni prema zaposlenima

SSCG: Poslodavci da budu odgovorni prema zaposlenima

Savez sindikata Crne Gore (SSCG) poziva poslodavce da ograniče rad, uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme. Zaposlenima savjetuju da preduzmu sve mjere predostrožnosti.

SSCG poručuje poslodavcima da pokažu odgovoran odnos najprije prema svojim zaposlenima, a potom i prema građanima – korisnicima njihovih usluga.

“Na način da ograniče rad, odnosno tamo gdje postoji mogućnost uvedu rad od kuće ili na drugačiji način organizuju radno vrijeme”, saopšteno je iz SSCG.

Takođe, zaposleni treba da preduzmu sve mjere predostrožnosti u cilju zaštite sebe i svojih kolega.

“Ovom prilikom iskazujemo poštovanje prema svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, koji su najizloženiji riziku, ali i zaposlenima u svim drugim javnim službama koje će narednih dana danonoćno brinuti o svima nama”, navodi se u saopštenju.

SSCG poručuje svojim članovima da će, u skladu sa preporukama Vlade i Instituta za javno zdravlje, svoj rad u narednih 15 dana ograničiti tako što će uvesti dežurstva i rad od kuće.

Ističu da će obustaviti sve druge aktivnosti koje podrazumijevaju veći broj lica na jednom mjestu. Dežurstva će se, kažu, obavljati svakim radnim danom od 7 do 15 časova.

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.