nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Stabilno poslovanje i rekordni rezultati

Stabilno poslovanje i rekordni rezultati

Stabilno poslovanje, rekordni rezultati u proizvodnji i rekordni finansijski rezultati obilježili su poslovanje između dva praznika, (od 24. septembra prošle do 24. septembra ove godine), istakao je Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika uglja na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj povodom Dana rudara.

Popadić je istakao da je 2019. godina bila rekordna po proizvodnji  i dobiti od 9, 6 miliona evra.

– Uspjeli smo da realizujemo otkrivku u obimu od preko 7, 5 miliona metara kubnih čvrste mase što je garant da Rudnik stabilno ide naprijed i da će uglja biti u količinama koje su projektovane. Poreg glavobolja koje nam je napavila pandemija korona virusa mi smo i u ovoj godini, zahvaljujući predanom radu rudara, ljudi koji rade u proizvodnji , neposrednih izvršilasa uspjeli da u prvih osam mjeseci napravimo još bolji rezultat nego prethodne godine – istakao je Popadić.

Po njegovim riječima pred Rudnikom je nekoliko ozbiljnih izazova koje je neophodno riješiti na pravi način koji će obezbijediti stabilno poslovanje.

pljevlja - rudnik - press konferencija (1)

U sali Doma kulture održana je i Svečana akademija  povodom Dana rudara i 68 godina uspješnog poslovanja Rudnika uglja na kojoj su prisustvovali predstavnici „Uniprom metala“ iz Nikšića, „Metalfera“ iz Berana i „Gradir -Montenegra“ i druge brojni gosti i predstavnici lokalnih institucija, privrednog i kulturnog života.

Nagrade najboljim radnicima Rudnika uglja u 2020. godini dodijeljene su: Ranku Kastratoviću, Milomiru Petroviću, Marku Knjegiću, Smaju Ćirliji i Veri Milić.

pljevlja - rudnik najbolji radnici

-Sigurna sam da će svako od nas ponaosob još više dati sebe da opravda ovo značajno priznanje od kolega – kazala je Milić u ime nagrađenih radnika.

Specijalne nagrade za poseban doprinos u radu Rudnika uglja dobili su: Slaviša Đačić, Zoran Vuković i Jagoš Ćosović.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.