– To će biti borba za goli život i borba za ono, naposletku, što smo. Podsetiću da nas odmah nakon tih izbora čeka popis stanovništva koji će presudno determinisati sudbinu srpskog naroda u Crnoj Gori. Na nama iz opozicije je da shvatimo značaj događaja koji dolaze – ili ćemo se boriti za narod, ili za mandate. Ceneći ozbiljnost, ali i prethodne žrtve opozicionih kolega, siguran sam da ćemo svi izabrati ovo pravo – ističe Dajković. – Najzad, kao pojedinac smatram da je jedinstvena lista dobitna kombinacija. Ukoliko pak ozbiljna i temeljna istraživanja pokažu da je izlazak na izbore u dve kolone još sigurnija varijanta, biću prvi koji će to podržati.

Od reforme izbornog zakonodavstva nema ništa, a parlamentarni odbor koji je trebalo da pripremi uslove za fer i slobodne izbore „pukao“ je pre kraja. I vlast i opozicija se međusobno optužuju ko je kriv za nedovršeni posao. U međuvremenu je premijer Duško Marković uputio poziv parlamentarcima za dijalog kako bi se prevazišle duboke podele, ali je i ta priča doživela krah pre nego što je saopštena. Demokratski front, Demokrate, SNP i Ujedinjena Crna Gora poručile su da ne žele da budu dekor zameniku predsednika DPS-a i premijeru Markoviću. Od njega su prethodno zatražili povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

SARADNjA NEMA ALTERNATIVU

TOTALNA i beskompromisna saradnja opozicije nema alternativu. Samo tako možemo pobediti tridesetogodišnji režim Mila Đukanovića koji se, nakon krađe državne imovine, krađe izbora, naših obala i mladosti, drznuo da krade i od Boga! Siguran sam da je ovo njegov politički kraj. Na nama je da li ćemo svojim činjenjem taj kraj ubrzati, ili mu, ne daj bože, pružiti još jednu priliku da se izvuče, ističe Vladislav Dajković.